45 gezinnen aan de Schoonhetensweg en de Portlanderdijk willen af van het vele hardrijdende en gevaarlijke verkeer en het lawaai. Zij willen dat het sluipverkeer volledig geweerd wordt. Aanwonende Alder Diesch vertegenwoordigt de gezinnen.
Volledig scherm
PREMIUM
45 gezinnen aan de Schoonhetensweg en de Portlanderdijk willen af van het vele hardrijdende en gevaarlijke verkeer en het lawaai. Zij willen dat het sluipverkeer volledig geweerd wordt. Aanwonende Alder Diesch vertegenwoordigt de gezinnen. © FOTO HISSINK

Buurt wil einde aan sluipverkeer: ‘Schoonheten moet stiltegebied worden’

Landgoed Schoonheten in Mariënheem staat in de top vijf van de lawaaiigste stiltegebieden in Nederland. De verkiezing, die nog tot 18 januari duurt, is bekend geworden via het radioprogramma Vroege Vogels. Iedereen kan stiltegebieden nomineren waar de stilte ver te zoeken is vanwege geluidsoverlast van motorvoertuigen.

 1. Broedgebied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’
  PREMIUM

  Broedge­bied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’

  Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben het broedgebied in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug afgesloten. Normaal gesproken zou het Sallandse natuurgebied op 15 maart dicht gaan voor bezoekers, maar vanwege het vroege begin van het broedseizoen heeft de natuur eerder rust nodig, stellen de organisaties. Het is het tweede jaar op rij dat het gebied eerder op slot gaat.
 1. Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'
  Play

  Reacties in Londen: 'Meghan had moeten blijven en vechten'

 2. Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaargewond
  Play

  Harde klap: motorblok vliegt uit auto, bestuurder zwaarge­wond

Salland