Volledig scherm
PREMIUM
Han Nijboer, de nieuwe rector van Carmel College Salland in Raalte, moet het hoogste niveau dat een leerling aankan, leidend zijn. ,,Dat is waar het talent ligt. Van een 8 een 9 maken is leuk.’’ © Gerard Vrakking

Carmel College Salland in Raalte wil bouwen aan samenleving

Carmel College Salland wil één school zijn. Waar nu leerlingen zeggen dat ze op vwo of bijvoorbeeld vmbo zitten, moet het straks volstaan te zeggen dat je op het Carmel zit. En als het aan rector Han Nijboer ligt is niet het laagste niveau dat een leerling aan kan leidend, maar juist het hoogste. ,,Dat is waar het talent ligt. Van een 8 een 9 maken is leuk.”

Het voelt onnatuurlijk: samen naar de basisschool, samen naar de sportclub, samen fietsen naar school, en dan als de schooldag begint alles scheiden, omdat de ene leerling nu eenmaal een ander lessenpakket heeft dan de ander. ,,We willen bouwen aan een samenleving’', zegt Nijboer. ,,Dat doe je niet door praktijkonderwijs, vmbo en havo/ vwo van elkaar te laten vervreemden. We willen geen tweedeling in arm-rijk of gestudeerd-niet-gestudeerd.”

Salland