Volledig scherm
PREMIUM
Stuntman Chuck Borden moet voor het einde van het jaar het pand verlaten waar nu zijn stuntkamp in Raalte is gevestigd. Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van het stuntkamp deed Borden in 2014 twee recordpogingen: het verst rennen in brand en het langst in brand staan. Het eerste record kreeg hij in handen. Het tweede niet. © Gerard Vrakking (archief)

Chuck Borden uit Raalte moet op zoek naar nieuw onderkomen voor zijn stuntcamp

Stuntman Chuck Borden (55) uit Las Vegas moet na tien jaar noodgedwongen op zoek naar een andere locatie voor zijn stuntcamp in Raalte. Tijdens zijn vakantie kregen hij en zijn vrouw Karin te horen dat de eigenaar het pand heeft verkocht. ,,We doen hier al jaren goede zaken, nu is onze toekomst onzeker. Het gebouw is verkocht, dus wij moeten er voor het einde van het jaar uit.”

Als Chuck niet aan het stunten is op Hollywood-filmsets, verzorgt hij kinderverjaardagen en bedrijfsuitjes in zijn grote loods in Overijssel. ,,Er is in Nederland veel minder werk voor een stuntman dan in Amerika. Toen ik veertig jaar geleden begon, was het moeilijk om aan werk te komen omdat ik nog een nobody was. Toen ik tien jaar geleden in Nederland kwam wonen, was het nog moeilijker omdat ik juist té bekend was. Mijn stuntcamp is dan ook uit nood geboren.” Bezoekers kunnen er proeven aan het leven van een professionele waaghals. Een vrije val van vijf meter, springen door een brandend raam en een dodemansrit op een doorgedraaide, mechanische stier. Allemaal kinderspel voor Chuck, die zich ontelbare keren in elkaar liet meppen en met touwen om zijn enkels aan hoogvliegende helikopters bungelde.

 1. Sallandse mountainbikers zetten grote stap in verwezenlijken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen
  PREMIUM

  Sallandse mountainbi­kers zetten grote stap in verwezen­lij­ken ‘legende’-droom: Swiss Epic is overwonnen

  Vijf dagen lang buffelen, zweten en ook een beetje genieten. Marco Zomer (48) uit Raalte en Maarten Rechterschot (28) uit Holten kwamen zaterdagmiddag succesvol over de finish van de Swiss Epic, waardoor het duo twee van de drie loodzware moutainbikewedstrijden uit de Epic Series hebben afgelegd. In november hopen de heren de trilogie te voltooien, waarna ze zich Legends of the Epic mogen noemen.
 2. Nu op z'n mooist: Paarse heidepracht op Sallandse Heuvelrug
  Video | Stuur je foto's

  Nu op z'n mooist: Paarse heide­pracht op Sallandse Heuvelrug

  Wie de bloeiende struikheide op de Sallandse Heuvelrug in volle glorie wil aanschouwen, die moet enige haast maken. Volgens boswachter Ine Nijveld is de paarse pracht nu op z’n mooist en is het uiterlijk begin september gedaan. Het huidige natuurschoon waardeert zij met een 8. Dit weekeinde zijn er diverse activiteiten voor jong en oud die een bezoek aan het natuurgebied extra de moeite waard maken.

Salland