Volledig scherm
PREMIUM
Stuntman Chuck Borden moet voor het einde van het jaar het pand verlaten waar nu zijn stuntkamp in Raalte is gevestigd. Ter gelegenheid van het eenjarig bestaan van het stuntkamp deed Borden in 2014 twee recordpogingen: het verst rennen in brand en het langst in brand staan. Het eerste record kreeg hij in handen. Het tweede niet. © Gerard Vrakking (archief)

Chuck Borden uit Raalte moet op zoek naar nieuw onderkomen voor zijn stuntcamp

Stuntman Chuck Borden (55) uit Las Vegas moet na tien jaar noodgedwongen op zoek naar een andere locatie voor zijn stuntcamp in Raalte. Tijdens zijn vakantie kregen hij en zijn vrouw Karin te horen dat de eigenaar het pand heeft verkocht. ,,We doen hier al jaren goede zaken, nu is onze toekomst onzeker. Het gebouw is verkocht, dus wij moeten er voor het einde van het jaar uit.”

Als Chuck niet aan het stunten is op Hollywood-filmsets, verzorgt hij kinderverjaardagen en bedrijfsuitjes in zijn grote loods in Overijssel. ,,Er is in Nederland veel minder werk voor een stuntman dan in Amerika. Toen ik veertig jaar geleden begon, was het moeilijk om aan werk te komen omdat ik nog een nobody was. Toen ik tien jaar geleden in Nederland kwam wonen, was het nog moeilijker omdat ik juist té bekend was. Mijn stuntcamp is dan ook uit nood geboren.” Bezoekers kunnen er proeven aan het leven van een professionele waaghals. Een vrije val van vijf meter, springen door een brandend raam en een dodemansrit op een doorgedraaide, mechanische stier. Allemaal kinderspel voor Chuck, die zich ontelbare keren in elkaar liet meppen en met touwen om zijn enkels aan hoogvliegende helikopters bungelde.

 1. ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georganiseerde misdaad en cyberdieven in Deventer en Salland
  PREMIUM

  ‘Klassieke boef’ maakt plaats voor georgani­seer­de misdaad en cyberdie­ven in Deventer en Salland

  De traditionele criminaliteit wordt ingeruild voor nieuwe soorten misdaad. Dat is het hoofdthema bij de politie IJsselland-Zuid en de gemeenten Deventer, Raalte en Olst-Wijhe. In een gezamenlijke persconferentie maakten zij de criminaliteits- en overlastcijfers van 2019 bekend. Minder vermogensdiefstallen zoals inbraken en autokraken, maar meer cyber en georganiseerde misdaad.
 2. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.

Salland