De Laarman in Luttenberg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Laarman in Luttenberg. © Bert Kamp

Cultuursector in Raalte ontvangt wederom tienduizenden euro's coronasteun

Omdat de coronacrisis nog niet bedwongen is, en de cultuursector het nog steeds zwaar heeft, krijgen zeven organisaties in Raalte financiële steun. Het is niet de eerste keer dat de cultuursector in Raalte financiële ondersteuning krijgt. Waar eerder al 180.000 euro naar de sector ging, doet de gemeente daar nu met 43.000 euro een schepje bovenop. 

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Nachtclubeigenaren in Oost-Nederland over sluiting om middernacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’
  PREMIUM

  Nachtclub­ei­ge­na­ren in Oost-Nederland over sluiting om midder­nacht: ‘Dat is duurder dan dicht blijven’

  Helemaal ruk. Het is nog geen lapje voor het bloeden, reageren verschillende eigenaren van nachtclubs in Stentor-gebied op de nieuw opgelegde sluitingstijd. Het is niet rendabel en of ze überhaupt opengaan, moeten ze nog met elkaar overleggen. ,,Dan doen we het voor onze trouwe achterban die al zo lang niet kan komen’’, aldus Fonz Scheepstra, eigenaar van De Hip in Deventer.
 3. Heetense muzikant Erwin Nyhoff in theatertour tv-personality Derksen: ‘Ik zei eerst nee toen Johan belde’
  PREMIUM

  Heetense muzikant Erwin Nyhoff in theater­tour tv-personali­ty Derksen: ‘Ik zei eerst nee toen Johan belde’

  Muzikanten mogen weer massaal de podia op na een barre coronaperiode en voor Erwin Nyhoff is de agenda al meteen aanzienlijk gevuld. Tv-personality Johan Derksen heeft de zanger/gitarist uit Heeten toegevoegd aan zijn nieuwste theatertoernee The Sound of the Blues & Americana. Dat betekent voor Nyhoff in elk geval rond de 60 extra optredens tussen woensdag 29 september en begin juni volgend jaar.

Salland