Buschauffeur Klaas Bos uit Heino zorgt in december voor een verrassing. De vluchtelingenkinderen die hij iedere dag in zijn bus naar school brengt krijgen een ‘Sinterklaas-cadeautje’ van hem.
Volledig scherm
Buschauffeur Klaas Bos uit Heino zorgt in december voor een verrassing. De vluchtelingenkinderen die hij iedere dag in zijn bus naar school brengt krijgen een ‘Sinterklaas-cadeautje’ van hem. © FOTO HISSINK

Dagje uit kan AZC-kinderen uit Schalkhaar niet meer ontgaan door gulle gever

Een benefietconcert was volgens ‘Opa’ Klaas Bos uit Heino nodig om ongeveer 80 vluchtelingenkinderen een schitterende dag te bezorgen. Maar door een gulle gever uit Ommen is het benodigde bedrag al bijna bij elkaar. ,,Ronduit geweldig. Het concert gaat hoe dan ook door, maar nu kan ik ze extra cadeautjes geven.”

Buschauffeur Klaas Bos speelt in december al voor Sinterklaas en dit jaar wil hij de kinderen uit het asielzoekerscentrum in Schalkhaar weer een groot plezier doen. Door middel van een benefietconcert in de Plaskerk in Raalte hoopt hij genoeg geld op te halen om de kids een dagje uit naar speelparadijs De Flierefluiter in Raalte te bieden. 

‘Ik sta perplex’

Maar dat benefietconcert is bijna niet meer nodig door een gulle gever uit Ommen, laat de Heinoër weten. Naar aanleiding van een artikel in de Stentor heeft Bos bijna het benodigde bedrag bij elkaar. ,,Een toezegging van bijna duizend euro. Ik sta perplex”, zegt ‘Opa’ Klaas. 

Hoewel het benodigde bedrag bijna bij elkaar is, gaat het benefietconcert wat hem betreft nog gewoon door. ,,Wie weet kunnen we met wat extra geld nog een lekkernij halen voor de kinderen. En als we wat centjes overhouden weet ik zeker dat ik ieder kind een cadeau kan geven als hij of zij jarig is.”

Salland