Volledig scherm
Repetitie van muziekvereniging De Bergklanken. © Gerard Vrakking

De Bergklanken blij met wijziging minimumgrens voor subsidie

Dij de muziekvereniging De Bergklanken in Luttenberg slaan ze een nog vrolijkere noot aan dan ze al deden. De minimumgrens van het aantal jeugdleden muziekverenigingen voor subsidie is naar onderen bijgesteld.

Vorig jaar liepen de muzikanten de 881 euro subsidie - het bedrag voor een dirigent of instructeur om jeugdleden te begeleiden - mis. Te weinig jeugdleden. In de gemeente Raalte is vooral De Bergklanken erbij gebaat nu de subsidie al bij acht jeugdleden de fanfare of harmonie oprolt.

Voorheen diende een muziekvereniging in Raalte tien jeugdleden te hebben om in aanmerking te komen voor de subsidie. Die norm was niet gebaseerd op landelijke richtlijnen, maar door de gemeente vele jaren geleden ingevoerd. Vanuit de gemeenteraad klonk de oproep aan wethouder Frank Niens om die minimumgrens naar beneden bij te stellen.

Substantiële bijdrage

Secretaris Ronald Grotenhuis van De Bergklanken, dat vorig jaar acht jeugdleden telde en er dit jaar twee meer heeft,  is verguld met de verandering. ,,Het is elke keer wel of niet subsidie. Voor een kleine vereniging als de onze, is 881 euro een substantiële bijdrage. Het is een welkome aanvulling.''

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2296 stemmen