Volledig scherm
© ANP

De Flierefluiter moet dwangsommen nu écht gaan betalen

RAALTE - Speelboerderij De Flierefluiter moet nu écht gaan betalen voor eerdere overtredingen. Bezwaren tegen het innen van de boetes zijn van tafel.

De familie Pronk van speelboerderij De Flierefuiter aan de Raarhoeksweg in Raalte moet twee dwangsommen (in totaal 10.500 euro) nu écht gaan betalen. Eind januari besloot het college van burgemeester en wethouders al om de geldbedragen daadwerkelijk te gaan innen, omdat Pronk de boetes weigerde te betalen. Pronk tekende toen bezwaar aan.

Dat bezwaar is nu door het college van Raalte ongegrond verklaard. Het college schoof, hoogst ongebruikelijk, het advies van de commissie bezwaarschriften daarmee terzijde. Die commissie adviseerde Pronks bezwaar deels te willen honoreren, waardoor de dwangsom van 500 euro niet zou hoeven worden geïnd.

Het college verklaarde het bezwaar van Pronk echter volledig ongegrond. Gevolg is dat De Flierefluiter het gehele bedrag aan dwangsommen, 10.500 euro, nu moet gaan betalen.

Blij is het gemeentebestuur niet met de gang van zaken bij de Flierefluiter. Er zijn al veel vaker handhavingsprocedures met de Flierefluiter doorlopen, en daar wil burgemeester Martijn Dadema eigenlijk wel een keer vanaf. Daarom gaat de burgemeester in gesprek met de familie Pronk om afspraken te maken voor de toekomst, waarin voorkomen moet worden dat dergelijke handhavingsprocedures tot het einde toe worden 'uitgevochten'.

Salland