Van links naar rechts: Ben Kuipers, Ben Loohuis en Laurens Loohuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Ben Kuipers, Ben Loohuis en Laurens Loohuis. © Maurits Giesen

De Opvolger: ‘Toen wij stage wilden lopen, waren we bij de concurrent niet welkom’

De OpvolgerDeze regio kent relatief veel familiebedrijven: ondernemingen die van generatie op generatie overgaan en een steunpilaar vormen onder de regionale economie. Maar is bedrijfsopvolging binnen de familie nog altijd vanzelfsprekend? Deze week installatiebedrijf Loohuis uit Heeten.

 1. Wat kunnen ze in Raalte met lege kerkgebouwen? Geld om te kijken of ideeën haalbaar zijn
  PREMIUM

  Wat kunnen ze in Raalte met lege kerkgebou­wen? Geld om te kijken of ideeën haalbaar zijn

  Dat kerkgebouwen van voornamelijk Parochie Heilig Kruis op termijn sluiten is geen geheim meer. De Pauluskerk in Raalte is zelfs al aan de eredienst onttrokken. Maar wat te doen met de gebouwen? In alle dorpen waar een kerkgebouw op termijn sluit, poppen al ideeën op. Maar hoe haalbaar zijn die en wat is de staat van het gebouw? Nu is er een pot geld beschikbaar om dat te laten onderzoeken.
 2. Strunk-dossier openbaar: hoe een ambitieus project voor een ‘dorpshuis’ in Raalte voor chaos zorgde
  PREMIUM

  Strunk-dos­sier openbaar: hoe een ambitieus project voor een ‘dorpshuis’ in Raalte voor chaos zorgde

  Hoe kon het plan om Cultuurboerderij Strunk in Raalte nieuw leven in te blazen voor zoveel problemen zorgen? Een emmer vol ergernissen tussen de gemeente en de projectgroep liep over. Zelfs nadat de gemeenteraad akkoord ging met het projectplan en fors investeerde, bleken er veel meer losse eindjes te zijn dan alleen het binnenhalen van subsidies. Ondertussen keek verantwoordelijk wethouder Wout Wagenmans van een afstandje toe. ,,Ik wil weten waar ik gefaald heb.’’

Salland