Het café in Lierderholthuis is rijp voor de sloop.
Volledig scherm
PREMIUM
Het café in Lierderholthuis is rijp voor de sloop. © Liselotte Kolthof

De sloop moet nog beginnen, maar heel Lierderholthuis mag straks meedenken over toekomst afgebrand café

Ze waren druk bezig met het vinden van een nieuwe uitbater voor café d’Olde Wettering in Lierderholthuis, maar hebben nu hele andere zorgen aan hun hoofd. De bestuursleden van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL), eigenaar van het dorpshuis en het café, zijn sinds vorige week in enorm veel ‘geregel’ beland toen het café en de woning daarboven uitbrandde. 

Een abrupt einde. Zo omschrijven voorzitter Bertwin Elshof en Johnny Middelkamp het. Beiden zitten in het bestuur van SDL. Een plek vol herinneringen ging in rook op en in plaats van in alle rust te zoeken naar een nieuwe uitbater voor het café, zijn ze druk in de weer met onder meer de verzekering. ,,Er liepen gesprekken met wat kandidaten. Niet dat het enorm druk was hoor, want met het coronavirus was alles heel onzeker. We lieten de zoektocht even rusten. En opeens staat alles in de hens”, zegt Middelkamp. 

  1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
    PREMIUM

    HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

    Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”

Salland