Volledig scherm
Kinderen van de De Vogelaar tijdens optreden in BZT-show.

De Vogelaar tweede bij 'huis-tuin-en- keuken-percussie' in de BZT-show

RAALTE - Groep 8 van OBS De Vogelaar uit Raalte is op de tweede plek geëindigd in de verkiezing 'Wie mag er spelen in de BZT Band XXL' met hun act 'huis tuin en keuken percussie'.

Zaterdagavond traden drie schoolteams op in de tv-BZT Show. Juryleden Roel van Velzen en Gerard Joling beoordeelden de drie optredens. ,,Was heel erg lastig'', zei zanger Roel van Velzen. ,,Maar we zijn tot een unaniem oordeel gekomen.'' De kinderen van De Regenboog uit Zeewolde wonnen de wedstrijd, de Raalter scholieren van de Vogelaar werden tweede. Derde werd De Vlindertuin uit Heerhugowaard, de kinderen kregen een emmer water over zich heen.

In het voorjaar is de wedstrijd uitgeschreven om muziek in de klas te promoten.

Groep 8 van De Vogelaar componeerde en bedacht zelf een muziekstuk met allerlei ritmes die gemaakt worden met bekende spelletjes bordspellen.

De Vogelaar kwam de eerste ronde door en mocht met 90 andere scholen auditie doen in Hilversum. Van deze 90 bleven drie scholen over en de winnaar van deze drie, de school uit Zeewolde dus, mag meedoen met het grote BZT orkest dat een concert geeft voor Koningin Maxima.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland