Volledig scherm
Dertien nieuwkomers zijn geslaagd voor de inburgering en mogen in de gemeente Raalte blijven. Wethouder Jacques van Loevezijn heeft ze daarmee gefeliciteerd. © Gemeente Raalte

Dertien nieuwkomers mogen definitief in gemeente Raalte blijven

Dertien nieuwkomers in de gemeente Raalte hebben de participatieverklaring ontvangen. Dat betekent dat de vluchtelingen het traject goed hebben afgerond en hier mogen blijven.

De nieuwkomers kregen voorlichting over de vier kernwaarden van de Nederlandse samenleving: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie. Door middel van uitwisseling, dialoog en discussie werden de thema’s besproken. Hierbij waren tolken aanwezig, opdat de boodschap goed kon worden overgebracht.

Verplichting

Nieuwkomers zijn verplicht om binnen een jaar na binnenkomst in de gemeente Raalte dit traject te volgen, als onderdeel van de inburgering. Naast lessen over kernwaarden krijgen ze informatie over de gezondheidszorg in Nederland en over mogelijkheden om in Raalte vrijwilligerswerk te doen. Verder krijgen ze informatie over woning- en tuinonderhoud en de minimaregelingen.

Salland