‘Opa’ Klaas, hier op archiefbeeld uit november 2019. Hij zorgde er samen met zijn vrouw voor dat alle vluchtelingenkinderen in het AZC Schalkhaar een tas vol cadeautjes kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Opa’ Klaas, hier op archiefbeeld uit november 2019. Hij zorgde er samen met zijn vrouw voor dat alle vluchtelingenkinderen in het AZC Schalkhaar een tas vol cadeautjes kreeg. © Gerard Vrakking

Deze buschauffeur uit Heino doet alles voor de kinderen van AZC Schalkhaar

Buschauffeur ‘Opa’ Klaas Bos uit Heino kroop in december al in de huid van ‘SinterKlaas’ door cadeautjes aan vluchtelingen kinderen uit te delen. Nu wil hij dat kunststukje overdoen, door geld in te zamelen om de kinderen uit AZC Schalkhaar een dagje uit te bieden. Waarom zet de buschauffeur zich zo in voor het geluk van de kids uit het asielzoekerscentrum? 

Dag in dag uit komt hij in contact met de vluchtelingenkinderen uit het AZC in Schalkhaar. Bos is de buschauffeur die de kinderen iedere dag naar school brengt en ophaalt. Tientallen kinderen zitten bij hem in de bus van het AZC naar taalschool De TinTaan aan de Koningin Wilhelminalaan in Deventer en vice versa. De kids kennen hem door en door. ,,Ik ben als een opa voor ze. Met ieder kind heb ik een ander soort boks als begroeting en meerdere keren per dag ontvang ik een knuffel", zegt hij. 

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Salland