Houten paaltjes staan in de berm van de N35 ter afweer van automobilisten die de file willen omzeilen. Maar in de buurt van tankstation Tinq gaat er nog altijd sluipverkeer over het gras naar de parallelweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Houten paaltjes staan in de berm van de N35 ter afweer van automobilisten die de file willen omzeilen. Maar in de buurt van tankstation Tinq gaat er nog altijd sluipverkeer over het gras naar de parallelweg. © Gerard Vrakking

Deze houten paaltjes moeten sluipverkeer bij Heino stuiten

Weggegooid geld? Of een goede maatregel? De meningen over de bermpaaltjes langs de N35 op het traject Heino-Raalte zijn verdeeld. Ze moeten automobilisten die de file willen omzeilen, stoppen. Maar velen rijden nog steeds brutaal door de berm. ,,Niet zo gek als ze niet overal worden geplaatst”, zegt Jan Hagen van tankstation Tinq. Toch komt er een oplossing.

Ze vallen meteen op. De honderden paaltjes in de berm langs de N35 van Heino naar Raalte. Eén meter hoog steken ze boven het frisgroene bermgras uit. Nabij Heino springt de eerste serie van een circa zeshonderd meter lange rij duidelijk in beeld. Bomen en een sloot scheiden het tweede deel verderop.

  1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
    PREMIUM

    HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

    Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”

Salland