Volledig scherm
PREMIUM
Houten paaltjes staan in de berm van de N35 ter afweer van automobilisten die de file willen omzeilen. Maar in de buurt van tankstation Tinq gaat er nog altijd sluipverkeer over het gras naar de parallelweg. © Gerard Vrakking

Deze houten paaltjes moeten sluipverkeer bij Heino stuiten

Weggegooid geld? Of een goede maatregel? De meningen over de bermpaaltjes langs de N35 op het traject Heino-Raalte zijn verdeeld. Ze moeten automobilisten die de file willen omzeilen, stoppen. Maar velen rijden nog steeds brutaal door de berm. ,,Niet zo gek als ze niet overal worden geplaatst”, zegt Jan Hagen van tankstation Tinq. Toch komt er een oplossing.

Ze vallen meteen op. De honderden paaltjes in de berm langs de N35 van Heino naar Raalte. Eén meter hoog steken ze boven het frisgroene bermgras uit. Nabij Heino springt de eerste serie van een circa zeshonderd meter lange rij duidelijk in beeld. Bomen en een sloot scheiden het tweede deel verderop.

  1. Verdachte (43) langer vast voor brandstichting Raalte: inzamelingsactie gestart voor getroffenen

    Verdachte (43) langer vast voor brandstich­ting Raalte: inzame­lings­ac­tie gestart voor getroffe­nen

    Het voorarrest van de 43-jarige man uit Raalte die verdacht wordt van brandstichting is met twee weken verlengd. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie. Het OM kan verder nog niet ingaan op de identiteit van de verdachte en wat precies de aanleiding voor de brandstichting is geweest. Ondertussen heeft De Horizon in Raalte een inzamelingsactie gestart om het getroffen gezin een steun in de rug te bieden.

Salland