De Woonplaats
Volledig scherm
PREMIUM
© De Woonplaats

Dick Dekker uit Heino belooft iedereen een duurzaam huis en dat kost je... niks

Gemeenten zijn druk op zoek naar manieren om huizen te verduurzamen en huiseigenaren daarvoor te enthousiasmeren. Het is een belangrijke pijler in de energietransitie. Maar wie betaalt die verduurzaming en hoe houdt de gemeente er regie op? Dick Dekker uit Heino denkt daarop met het bedrijf De Woonpas het antwoord te hebben gevonden. 

 1. Gifplantje Jacobskruiskruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’
  PREMIUM

  Gifplantje Jacobs­kruis­kruid baart CDA Raalte zorgen: ‘Dieren worden ziek, met zelfs de dood tot gevolg’

  Het is een relatief nieuw fenomeen in de natuur, dat langzamerhand voor meer problemen zorgt: het Jacobskruiskruid. Het giftige plantje rukt steeds meer op in de bermen en weilanden. Het kruid van de bloem bevat dusdanig veel giftige stoffen, dat het voor koeien, paarden en zelfs mensen gevaarlijk is. CDA Raalte hoopt dat de gemeente met een ander beheerplan komt om de verspreiding tegen te gaan.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Salland