Dit is de nieuwe samenstelling van Bökkers. Van links naar rechts: Bart Petter, Jim Zwinselman, Hendrik Jan Bökkers, Stef Hoekjen en Jeroen Sweers.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is de nieuwe samenstelling van Bökkers. Van links naar rechts: Bart Petter, Jim Zwinselman, Hendrik Jan Bökkers, Stef Hoekjen en Jeroen Sweers. © Bökkers

Dit is de nieuwe samenstelling van de Sallandse rockband Bökkers: ‘Het wordt euforisch en uitgelaten’

Bökkers knalt door. De Sallandse rockband gaat verder in een nieuwe formatie en de eerste shows zijn inmiddels gepland. Nadat vorig jaar bekend werd dat de bandleden ieder hun eigen weg gingen, zocht frontman Hendrik Jan Bökkers naar versterking. En die vond hij. ,,De eerste keer met z’n allen in de studio was bijzonder. We konden direct aftikken en gaan”, zegt de zanger. 

 1. Nieuwbouwplannen voor starters Raalte fijn, maar: ‘Jongeren hebben niets aan plannen over tien jaar’
  PREMIUM

  Nieuwbouw­plan­nen voor starters Raalte fijn, maar: ‘Jongeren hebben niets aan plannen over tien jaar’

  Goed dat de gemeente Raalte de woningbouwplannen voor de toekomst flink opschroeft, maar daar heeft de starter van nu niets aan. Dat zegt de fractie van BurgerBelangen Raalte. Leegstaande winkelpanden ombouwen naar woningen en vrijstaande schuren opdelen in kleine starterswoningen zijn twee voorbeelden die de partij aandraagt om op korte termijn het aantal woningen voor jongeren in Raalte op te krikken.
 2. Nieuwe wijk in Heino moet ook plek bieden aan bijzondere woonvormen: ‘Knarrenhof en tiny houses mogelijk’
  PREMIUM

  Nieuwe wijk in Heino moet ook plek bieden aan bijzondere woonvormen: ‘Knarrenhof en tiny houses mogelijk’

  In Heino zijn de plannen voor een compleet nieuwe wijk weer een stap verder. Tussen de Molenweg en camping Old Heino moet de nieuwe wijk ‘Molenwijk’ verrijzen. Honderd nieuwe woningen, verschillend tussen rijtjeshuizen en vrijstaande huizen. Bijzonder aan het plan is dat de gemeente Raalte voor het eerst ook naar nieuwe woonvormen kijkt, zoals een knarrenhof en tiny houses.
 3. Sallandse boeren maken plan voor meer biodiversiteit: ‘Boeren willen bijdragen aan natuur, maar het kan niet gratis’
  PREMIUM

  Sallandse boeren maken plan voor meer biodiversi­teit: ‘Boeren willen bijdragen aan natuur, maar het kan niet gratis’

  Dertig boeren in het gebied tussen Wijhe, Raalte, Heino en Laag-Zuthem hebben het plan omarmd om de natuur op hun land meer ruimte te geven. Vlinders, insecten en vogels moeten een betere leefplek krijgen in Salland-Noord en daar willen deze boeren best wat land voor afstaan. Maar voor niks gaat de zon op. ,,Natuurinclusief boeren moet wel rendabel zijn’’, zegt boerin Ellis Lugtenberg uit Olst, een van de drijvende krachten achter het plan.
 1. Weer is het raak in Deventer: vlammen slaan uit auto
  Play

  Weer is het raak in Deventer: vlammen slaan uit auto

 2. Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelijke split op bowlingbaan
  Play

  Video van de Dag | Uniek: deze tiener gooit onmogelij­ke split op bowling­baan

  13 april

Salland