Na een angstaanjagende periode op Boa Vista is de doodzieke Erna nu opgenomen in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Echtgenoot Hans komt vanavond naar Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
Na een angstaanjagende periode op Boa Vista is de doodzieke Erna nu opgenomen in het Isala ziekenhuis in Zwolle. Echtgenoot Hans komt vanavond naar Nederland. © Erna de Vries

Doodzieke Erna (60) uit Heino met ambulancevliegtuig terug in eigen land en direct naar Zwols ziekenhuis

Het is gelukt! De ernstig zieke Erna de Vries (60) uit Heino is weer in Nederland. Een gecharterd ambulancevliegtuig bracht haar vannacht over vanuit de Kaapverdische Eilanden. Haar zus Petra Koekkoek uit Olst is opgelucht, maar ook bezorgd. „Heftig om haar zo te zien. Ze is een hele sterke vrouw, maar nu lichamelijk erg verzwakt en psychisch zeer aangeslagen.”

Vannacht rond twee uur landde het ambulancevliegtuig met Erna aan boord op Schiphol. Voor de reis was de vrouw helemaal ingepakt in een cocon. Vanaf de luchthaven is ze linea recta naar het Isala ziekenhuis in Zwolle gebracht, waar ze in strikte isolatie ligt.

  1. Verpleeg- en verzorgingshuizen in regio klaar voor opname herstellende coronapatiënten uit Isala

    Verpleeg- en verzor­gings­hui­zen in regio klaar voor opname herstellen­de coronapa­tiën­ten uit Isala

    De samenwerkende organisaties op het gebied van verpleging, verzorging en thuiszorg (VVT) rondom Zwolle zijn bereid herstellende coronapatiënten van ziekenhuis Isala over te nemen. Het gaat daarbij om patiënten die weliswaar besmet zijn, maar geen dringende medisch specialistische hulp meer nodig hebben. De eerste patiënten zijn inmiddels opgenomen in het Zonnehuis in Zwolle.

Salland