Cafe d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging in mei in vlammen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Cafe d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging in mei in vlammen op. © News United

Dorpshuis Lierderholthuis maakt in sneltreinvaart plannen voor wederopbouw afgebrand café

VIDEODe vaart zit er flink in voor het bestuur van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL). Nadat de verwoestende brand dorpscafé d’Olde Wettering in de as legde, zijn er al schetsen gemaakt voor de wederopbouw van het café. Snelheid is geboden, want de verzekering dekt gederfde inkomsten tot twaalf maanden na de brand. 

 1. Eis: 8 jaar cel voor echtgenoot Peter P. voor doden Durdana de Bruijn uit Heino op zeiljacht voor Colombiaanse kust
  Zeilbootmoord

  Eis: 8 jaar cel voor echtgenoot Peter P. voor doden Durdana de Bruijn uit Heino op zeiljacht voor Colombiaan­se kust

  Durdana de Bruijn uit Heino is bezig aan de reis van haar leven tot zij voor de kust van Colombia op het zeiljacht ‘Lazy Duck’ wordt vermoord. Aanvankelijk lijkt de vrouw (54) het slachtoffer van een roofmoord door piraten, maar al snel komt haar echtgenoot Peter P. (65) in beeld als verdachte. Verslaggever Caspar van Oirschot volgt de strafzaak tegen P. vanuit de rechtbank in Utrecht.
 2. Dit is waarom fietsers hier in Wesepe massaal door het gras rijden
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit is waarom fietsers hier in Wesepe massaal door het gras rijden

  Dat de rondweg de verkeersdrukte op de Raalterweg in Wesepe heeft opgelost, is al jaren duidelijk. Maar de rondweg toont ook aan dat fietsers zich niet altijd houden aan de gebaande paden. Veel fietsers maken gebruik van het ‘olifantenpaadje’, dat precies de vroegere route van de Raalterweg markeert. De oplossing volgens Vincent Wever, werkzaam bij verkeersbureau Goudappel Coffeng: ,,Maak van de shortcut een officieel fietspad.”

Salland