Volledig scherm
PREMIUM
Rosa van Oldeniel is een van de organisatoren van de Raalter Dorpsquiz. Op de foto staat ze aan de voet van de toren van de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing. © Liselotte Kolthof/archieffoto

Dorpsquiz Raalte krijgt subsidie van gemeente

De organisatie van de Dorpsquiz Raalte krijgt een eenmalige subsidie van de gemeente Raalte. Volgens de organisatie kunnen zij de quiz nu gegarandeerd tot een succes brengen. 

De gemeente Raalte draagt vanuit de subsidie inwonersinitiatieven vijfduizend euro bij. Volgens de gemeente past het initiatief binnen de kaders van de regeling inwonersinitiatieven. 

 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland