Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Drietal opgepakt na fietsendiefstal in Luttenberg: 'WhatsApp werkt'

De politie heeft afgelopen nacht drie mogelijke fietsendieven opgepakt in Luttenberg. De drie vervoerden twee fietsen in een busje, maar hadden geen plausibele verklaring over waar die tweewielers vandaan kwamen.

De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een busje met Pools kenteken na een verkeersovertreding op de Ommerweg. Bij die controle bleken er twee fietsen in het busje te liggen. 

De drie inzittenden hadden naar het oordeel van de politie geen goede verklaring voor de aanwezigheid van de fietsen, die voorzien waren van stickers van plaatselijke fietsenhandelaren, en werden hierop aangehouden voor heling. 

Buurtapp

Korte tijd voor de aanhouding had een bewoner aan de Hellendoornseweg in Luttenberg via de buurt-WhatsApp 'Hageveld Veilig' melding gemaakt van een verdacht busje in de buurt. Vervolgens bleek na onderzoek dat de fietsen waren gestolen aan de Hellendoornseweg.

Onderzoek moet uitwijzen of de drie mannen de fietsen inderdaad zelf hebben gestolen in Luttenberg. De heren zijn voor onderzoek ingesloten. Voor de politie toont dit het belang van appgroepen aan. ,,Moraal van dit verhaal: WhatsApp werkt. Dus sluit u aan of begin een buurtapp. De app van 'Hageveld Veilig' werkt in ieder geval prima'', stelt de politie.

  1. Voorvechter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico verspreiding coronavirus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’
    PREMIUM

    Voorvech­ter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico versprei­ding coronavi­rus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’

    Nertsenfokkers maken zich wel degelijk zorgen over het risico op verspreiding van het coronavirus rondom hun bedrijven. Dat zegt Lyon Hutten uit Nieuw Heeten, die tot voor kort nog duizenden nertsen hield. Minister Carola Schouten stelde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog dat het risico ‘verwaarloosbaar’ is. Hutten: ,,Daar zijn we het niet mee eens.’’

Salland