Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Drietal opgepakt na fietsendiefstal in Luttenberg: 'WhatsApp werkt'

De politie heeft afgelopen nacht drie mogelijke fietsendieven opgepakt in Luttenberg. De drie vervoerden twee fietsen in een busje, maar hadden geen plausibele verklaring over waar die tweewielers vandaan kwamen.

De politie controleerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een busje met Pools kenteken na een verkeersovertreding op de Ommerweg. Bij die controle bleken er twee fietsen in het busje te liggen. 

De drie inzittenden hadden naar het oordeel van de politie geen goede verklaring voor de aanwezigheid van de fietsen, die voorzien waren van stickers van plaatselijke fietsenhandelaren, en werden hierop aangehouden voor heling. 

Buurtapp

Korte tijd voor de aanhouding had een bewoner aan de Hellendoornseweg in Luttenberg via de buurt-WhatsApp 'Hageveld Veilig' melding gemaakt van een verdacht busje in de buurt. Vervolgens bleek na onderzoek dat de fietsen waren gestolen aan de Hellendoornseweg.

Onderzoek moet uitwijzen of de drie mannen de fietsen inderdaad zelf hebben gestolen in Luttenberg. De heren zijn voor onderzoek ingesloten. Voor de politie toont dit het belang van appgroepen aan. ,,Moraal van dit verhaal: WhatsApp werkt. Dus sluit u aan of begin een buurtapp. De app van 'Hageveld Veilig' werkt in ieder geval prima'', stelt de politie.

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland