Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Drietal opgepakt na fietsendiefstal in Luttenberg: 'WhatsApp werkt'

De politie heeft afgelopen nacht drie mogelijke fietsendieven opgepakt in Luttenberg. De drie vervoerden twee fietsen in een busje, maar hadden geen plausibele verklaring over waar die tweewielers vandaan kwamen.

 1. Olst-Wijhe gunt bijstandsgerechtigden giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’
  PREMIUM

  Olst-Wij­he gunt bijstands­ge­rech­tig­den giften tot 1200 euro: ‘Dat juich ik van harte toe’

  ,,Dat mensen straks iets extra’s mogen doen voor iemand in de bijstand zonder dat diegene gestraft wordt, vind ik echt een uitkomst. Dat juich ik van harte toe.’’ Frans Rouwenhoff, voorzitter van de Voedselbank Raalte en omstreken, reageert positief op het besluit van de gemeenteraad van Olst-Wijhe dat bijstandsgerechtigden de mogelijkheid geeft giften tot 1200 euro per jaar aan te nemen zonder dat ze worden gekort op hun uitkering.
 2. Varkensoverlast flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’
  PREMIUM

  Varkens­over­last flinke kluif voor Raalte, familie, boer en rechter: ‘Wanneer gaat de gemeente eindelijk iets doen?’

  Al meer dan tien jaar wil de familie Pronk dat de gemeente Raalte optreedt tegen de overlast van twee varkensbedrijven, vlak naast hun woonboerderij aan de Raarhoeksweg. Bezwaren, rechtszaken, geluidsrapporten; alles is al voorbijgekomen in een decennium procederen, maar ze hebben het gevoel dat de gemeente Raalte niets doet. ,,Je ziet dat ze ten einde raad zijn’’, aldus de advocaat van de Raalter familie voor de rechtbank in Zwolle.

Salland