Fotobewerking van het gemeentehuis van Raalte, en een nee-nee sticker op de brievenbus. Er is geen draagvlak voor de invoering van een ja-sticker.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotobewerking van het gemeentehuis van Raalte, en een nee-nee sticker op de brievenbus. Er is geen draagvlak voor de invoering van een ja-sticker. © Ronald Hissink

Duidelijk ‘nee’ tegen invoering van Ja-sticker in gemeente Raalte

De gemeente Raalte sluit zich voorlopig niet aan bij andere gemeenten in het land met de invoering van de Ja-sticker. De lokale fracties van D66, GroenLinks en de PvdA zien graag dat folders alleen nog door de brievenbus gaan als huishoudens daar zelf om vragen met de Ja-sticker. Het college wil niet nog meer regels aan huishoudens opleggen, en ziet er daarom van af.

2 reacties

 • Hendrik Willemsen

  2 maanden geleden
  @J Verboom. "en het papier is uiteindelijk een goede bijdrage voor de Harmonie en die zijn er blij mee.". Zelden zo'n slecht argument gehoord......op veel plekken moet er tegenwoordig geld bij om papierinzameling lucratief te maken. We kunnen het beter niet verspillen....in al die folders zit ook veel inkt e.d. Kijk ik naar de folders dan zitten daar juist vaak allerlei landelijke ketens achter i.p.v. de lokale winkels.
 • J Verboom

  2 maanden geleden
  Weer de betutteling van de linkse partijen, dit mag dat mag niet noem maar op. Indien iemand geen reclame wil ontvangen plak je toch een sticker op je brievenbus. Zelf zie ik de reclame ook als iets wat nodig is zeker voor de lokale winkels en het papier is uiteindelijk een goede bijdrage voor de Harmonie en die zijn er blij mee.
 1. Zoveel weesfietsen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsgebied nu niet mogelijk is
  PREMIUM
  1

  Zoveel weesfiet­sen op station Raalte, dat onderzoek naar aanpak stationsge­bied nu niet mogelijk is

  Vaak oogt de fietsenstalling bij station Raalte rommelig, liggen er fietsen op de grond of op andere plekken, of is het simpelweg vol. Volgens de gemeente Raalte komt dat door een grote hoeveelheid weesfietsen. Dat zijn fietsen die al langere tijd gestald staan en niet worden gebruikt. Het grote aantal weesfietsen maakt onderzoek naar het benodigde aantal plekken in de toekomst onmogelijk, dus worden alle fietsen gelabeld.