Volledig scherm
PREMIUM
© FOTO HISSINK

‘Duurder maar veiliger’ Kruispunt Raalte: VVD Overijssel staat achter volledige gemeenteraad Raalte

Een duurder, maar veel veiliger kruispunt Bos in Raalte. De VVD in Provinciale Staten is het eens met de gemeenteraad van Raalte dat de provincie Overijssel te makkelijk en te snel kiest voor een goedkope oplossing en vreest dat de veiligheid voor fietsers in het gedrang komt. 

De aanpak van Kruispunt Raalte, ook wel Kruispunt Bos genoemd, is al tijden een heikel punt. De Provincie Overijssel kiest voor een variant waarbij de N348 verdiept wordt en onder het spoor en de N35 komt te liggen. Dit moet ongeveer 64 miljoen euro kosten. 

De volledige gemeenteraad van Raalte, en nu ook de VVD Overijssel, wil een andere aanpak. Daarbij moet de N348 onder het spoor door en over de N35 heen. Hoewel het met een prijskaartje van 71 miljoen euro aanzienlijk duurder is, zou het volgens de politiek een veiligere oplossing zijn. Voor de klus op het kruispunt is ruim 50 miljoen euro beschikbaar. 

Extra kosten en vertraging

 De VVD Overijssel wil beide varianten in beeld hebben, om op die manier een weloverwogen besluit te kunnen nemen. Dat vindt Lex Schukking, Statenlid van de VVD. Volgens Gedeputeerde Bert Boerman (CU) is dat onbegonnen werk. Volgens hem vallen de onderzoekskosten hoger uit en neemt het meer tijd in beslag. 

  1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
    PREMIUM

    HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

    Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”

Salland