Volledig scherm
PREMIUM
Een eerbetoon in Raalte aan Bram de Krosse, door zijn leermeester Gerard te Wierik en jeugdvriend Ronald Jonkman (staand) © Gerard Vrakking

Eerbetoon voor vroeg overleden
multimedia-kunstenaar Bram uit Raalte

Multimedia kunstenaar Bram de Krosse (1985-2019) krijgt een eerbetoon tijdens WAK Raalte. De jonge Raaltenaar overleed in maart aan een hersentumor.

Een eerbetoon aan Bram de Krosse. Organisator van de Week van Amateur Kunst (WAK), Ronald Jonkman hoefde geen twee keer na te denken. Ook al kondigde hij tijdens de vorige editie aan dat het echt zijn allerlaatste WAK zou zijn. Maar Bram is een ander verhaal, zo laat Jonkman weten. ,,Bram was een baas. Met een zeer uitgesproken stijl. Zijn kunst valt op. Hij maakte schilderijen, objecten, interactieve installaties, 3D-creaties en zelfbedachte spellen. Alles met doorspekte humor. We kenden elkaar van jongs af aan. Niet alleen uit de schooltijd. Later ook van het Pedro Pico Pop festival. We deelden toen de liefde voor muziek. WAK is eigenlijk ontstaan uit het festival. Bram heeft aan alle zeven WAK edities meegewerkt.’’

 1. Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskonten zijn wij’

  Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskon­ten zijn wij’

  De renovatie en uitbreiding van het oudste tolhuisje van Raalte zit er op. Eigenaren Marieke en Frank Elders hebben 2,5 jaar bloed, zweet en tranen in het opmerkelijke bouwproject zitten. Vol trots openen ze vrijdag 27 september de deuren van het gemeentelijk monument om iedereen de pittoreske woning te tonen tijdens een open huis. Vanaf oktober kunnen gasten het huisje huren per week(-end) of midweek. ,,We gaan zien hoe dat loopt.”
 1. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”
 2. Bunkercross vervangt Lemelerveldse loop in Sallands Cross Circuit

  Bunker­cross vervangt Lemeler­veld­se loop in Sallands Cross Circuit

  Ten Broeke makelaardij en verzekeringen stopt met de organisatie van de Lemelerveldse crossloop, waarmee het Sallands Cross Circuit (SCC) sinds 2008 jaar in jaar uit werd afgesloten. De afsluiting van het nieuwe SCC-seizoen is nu op 19 januari de Bunkercross, een pittige kuitenbijter op landgoed De Haere bij Olst. Hoonhorst, afgelopen jaargang door de Sallandse lopers uitgeroepen tot ‘best georganiseerde cross’, blijft wel op de kalender met tien lopen. Zaterdagmiddag begint de inschrijving voor het nieuwe seizoen.

Salland