Eerste mooie lentedag brengt weinig klanten maar Raalter tuincentrum zet tóch de bloemetjes buiten

videoMet de lente in de bol even lekker snuffelen bij het tuincentrum, dat was er vandaag niet bij op deze eerste voorjaarsdag. Ook de tuincentra moeten de deuren dichthouden en mogen alleen na bestelling leveren. Het bederft de pret behoorlijk, maar toch besloot Johnny Holtkuile van Groenrijk Raalte vandaag letterlijk de bloemetjes buiten te zetten.

 1. Opluchting bij tegenstanders zonnepark in Heino, nu plannen in ijskast staan: ‘Ik hoop dat van uitstel afstel komt’
  PREMIUM

  Opluchting bij tegenstan­ders zonnepark in Heino, nu plannen in ijskast staan: ‘Ik hoop dat van uitstel afstel komt’

  De projectontwikkelaar is teleurgesteld, de buurman is blij. Het plan voor zonnepark Telgenbos in Heino, tussen landgoed De Vlaminckhorst en de N35, is voorlopig van de baan. Omdat de provincie voldoende ruimte wil om de N35 te verbreden, werkt de gemeente Raalte niet mee aan de ontwikkeling van een zonnepark op deze plek. ,,Dit klink meer als een excuus’’, zegt het Heinose raadslid Egbert den Daas.
 2. ‘Koning Winter’ spelbreker voor buitenzwemmers en beachvolleyballers: ‘We waren net begonnen’
  PREMIUM

  ‘Koning Winter’ spelbreker voor buitenzwem­mers en beachvol­ley­bal­lers: ‘We waren net begonnen’

  Problemen op het dak van sporthal Tijenraan zorgden er lange tijd voor dat het beachveld niet aangelegd kon worden. Tot september 2020, toen het beachveld werd opgeleverd. Toch werd er in Raalte maar sporadisch gebruik van gemaakt, omdat de handbalclubs en volleybalclubs veelal binnen trainden. Nu dat ook niet mag vanwege de coronamaatregelen, weken ze tot voor kort uit naar het beachveld. Door de hevige sneeuwval is beachen óók niet meer mogelijk en laat de opening van buitenzwembad De Tippe (Heino) ook op zich wachten.
 1. Baudet reageert in Deventer op gevoelige Ausweis-uitspraak
  Play

  Baudet reageert in Deventer op gevoelige Aus­weis-uit­spraak

 2. Zwolse horeca wil punt maken en zet in weekend terras buiten
  Play

  Zwolse horeca wil punt maken en zet in weekend terras buiten

Salland