Eerste mooie lentedag brengt weinig klanten maar Raalter tuincentrum zet tóch de bloemetjes buiten

videoMet de lente in de bol even lekker snuffelen bij het tuincentrum, dat was er vandaag niet bij op deze eerste voorjaarsdag. Ook de tuincentra moeten de deuren dichthouden en mogen alleen na bestelling leveren. Het bederft de pret behoorlijk, maar toch besloot Johnny Holtkuile van Groenrijk Raalte vandaag letterlijk de bloemetjes buiten te zetten.

 1. Heino herdenkt gesneuvelde Canadezen op Remembrance Day: monument onthuld
  PREMIUM
  Video update

  Heino herdenkt gesneuvel­de Canadezen op Remembran­ce Day: monument onthuld

  Vele tientallen Canadese en Nederlandse vlaggen wapperen langs de Dorpsstraat en Canadastraat. Heino vlagt uitbundig op deze donderdag, de elfde van de elfde. Niet omdat dit op papier de start is van het carnavalsseizoen, maar omdat het Remembrance Day is ofwel ‘Poppy Day’. Voor de landen in het Gemenebest waaronder ook Canada is dit de dag van de Dodenherdenking, waarop wordt stilgestaan bij de gevallenen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog.
 2. Voor 24 miljoen euro blijft in elke kern van gemeente Raalte een school: ‘De tendens van krimp is gekeerd’
  PREMIUM

  Voor 24 miljoen euro blijft in elke kern van gemeente Raalte een school: ‘De tendens van krimp is gekeerd’

  Tussen nu en 2038 worden elf schoolgebouwen in de gemeente Raalte aangepakt en dat gaat veel verder dan een likje verf. Van nieuwbouw, naar renovatie, tot zelfs het afstoten van gebouwen. Voor een kleine 24 miljoen euro krijgen de schoolgebouwen een gewenste metamorfose. ,,De tendens van krimp is gekeerd. We zien zelfs groei in de kernen’’, zegt wethouder Frank Niens.
 3. Jan (70) uit Raalte hielp zijn wielerclub van de grond af opbouwen: ‘Een kwestie van de lange adem’
  PREMIUM
  clubliefde

  Jan (70) uit Raalte hielp zijn wielerclub van de grond af opbouwen: ‘Een kwestie van de lange adem’

  Hij was van 1997 tot 2008 de eerste voorzitter van Cross Ren Toer Raalte. Maar ook zonder voorzittershamer maakt Jan Binnenpoorte (70) zich verdienstelijk voor zijn wielerclub. ,,Twee keer in de week móét ik hier gewoon heen. Al is het maar om even een kijkje te nemen. Als ik zie hoe het er nu bij ligt en hoe de jeugd hier kan sporten... Ja, dat ben ik wel trots.’’

Salland