Café d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging drie weken geleden in vlammen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Café d' Olde Wettering in Lierderholthuis ging drie weken geleden in vlammen op. © News United

Eigenaren van afgebrand dorpscafé volledig verzekerd: ‘Voor herbouw eerst in andere dorpen kijken’

Beetje bij beetje wordt er meer duidelijk over de toekomst van het afgebrande café d’Olde Wettering in Lierderholthuis. De verzekering dekt alle schade die na de brand is ontstaan. Twee gevels zijn zelfs in dusdanig goede staat dat ze eventueel kunnen blijven staan. Het bestuur van Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) kijkt voorzichtig naar de toekomst. 

 1. Het wonder van Lierderholthuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp
  PREMIUM
  video

  Het wonder van Lierderhol­thuis: hoe dit zwembad het huis van Andy en Daphne uit de brand hielp

  Het drama in Lierderholthuis had veel groter kunnen zijn als de brandweer maandagmiddag geen uitzonderlijke prestatie leverde. Het woonhuis en het dorpshuis, dat aan het afgebrande café d’Olde Wettering vast zitten, zijn gespaard gebleven. Andy en Daphne Coers wonen nu naast het café, maar zijn de oud-eigenaren en woonden jarenlang boven de kroeg die in vlammen opging. Ze vertellen over hun geluk en waarom het zwembad de redding was.
 2. Oorzaak van cafébrand Lierderholthuis nooit meer te achterhalen, inzameling gestart voor bewoner Tom (21)
  PREMIUM

  Oorzaak van cafébrand Lierderhol­thuis nooit meer te achterha­len, inzameling gestart voor bewoner Tom (21)

  Het is niet meer te achterhalen waardoor de brand in café d’Olde Wettering is ontstaan. Dat laat de politie weten. Na onderzoek is bevestigd dat het in ieder geval niet om brandstichting gaat. Bij de brand raakte Tom Hartman (21), bewoner van de woning boven het café, alles kwijt. Omdat hij geen inboedelverzekering heeft, krijgt hij geen geld. Een inzamelingsactie moet hem een flinke steun in de rug geven.

Salland