De Grote Markt in Raalte waar het gevecht plaatsvond. Inzet: Beeld uit de video
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Markt in Raalte waar het gevecht plaatsvond. Inzet: Beeld uit de video © Gerard Vrakking / Dumpert

En weer valt de term kopschoppers: waar komt het woord eigenlijk vandaan?

VRAAG BIJ HET NIEUWSIn Raalte is een zoektocht gaande naar twee kopschoppers. Iedereen weet gelijk wat er dan bedoeld wordt. Met enige regelmaat duikt een kop op, vergezeld van heftige beelden. Met deze week op sociale media: ‘Kopschopmalloten trappen mannen kapot in Raalte’. Waar komt dat woord ‘kopschopper’ vandaan? 

7 reacties

 • Jet van Brussel

  11 maanden geleden
  Je kan je ook afvragen waar de motivatie vandaan komt om iemand bewust op zijn hoofd te trappen , met waarschijnlijk de bedoeling om iemand de dood in te jagen , of op het minst invalide te trappen . Want dan ben je toch knap ziek in je hoofd !
 • Sina Hogeboom

  11 maanden geleden
  @Marco Wassink de jeugd praat niet maar appt ze zijn praten verleert voor ze konden praten.Ze hebben al telefoon op de basis school !! Droevige ontwikkeling is het!!
 • Marco Wassink

  11 maanden geleden
  Aan de jeugd die dit leest en zich er wat van aantrekt, ruzie dient uitgepraat te ( kunnen) worden, toch ? wordt er ondanks dat toch gemept, dan spreken we af, zodra de een op de grond ligt en niet 1.2.3. opstaat,.. voel je maar voor een minuut de "bink",..... maar laat het dan daarbij !! . En nu we het toch over messen hebben, die horen in de keukenla
 • Erik Biesemaat

  11 maanden geleden
  Ik weet het niet zeker maar het lijkt me een term die zo maar door de Telegraaf bedacht kan zijn. Maar inhoudelijk zeer eens met evert koekkoek.
 • W. Kloppenburg

  11 maanden geleden
  Het zal nog wel even duren voor het kopschoppen zal zijn uitgeroeid, het OM is voorlopig buitengewoon druk met een mogelijke zedenzaak uit 1971 waarvoor ze inmiddels verdachte Johan D. uit Drenthe in het vizier hebben.