Het zonnepark van Endona in Heeten staat op loopafstand van het dorp, pal langs de N332.
Volledig scherm
Het zonnepark van Endona in Heeten staat op loopafstand van het dorp, pal langs de N332. © FOTO HISSINK

Energiepark Heeten wekt in eerste jaar meer stroom op dan verwacht (maar een stuk minder dan Endona naar buiten bracht)

Energiepark Heeten heeft in het eerste jaar van zijn bestaan meer stroom opgewekt dan vooraf werd verwacht, maar lang niet zoveel als Energie Coöperatie Endona in haar persbericht wil doen geloven. ,,Nee, twee miljard kWh is een foutje. Er zijn een paar nullen te veel genoemd in het bericht. We komen in het eerste jaar uit op ongeveer 2,3 Megawatt (MW).”

 1. Grof geweld laatste weken in Raalte, nu 17-jarige jongen uit Wijhe zwaar mishandeld op kermis
  PREMIUM

  Grof geweld laatste weken in Raalte, nu 17-jarige jongen uit Wijhe zwaar mishandeld op kermis

  Meerdere heftige geweldsincidenten binnen drie weken in Raalte. Afgelopen woensdag werd een 17-jarige jongen uit Wijhe slachtoffer van zware mishandeling op de kermis. Vorig weekend werd een Duitser in Raalte in zijn been gestoken en op Koningsdag volgde na een steekincident een grote vechtpartij waar kopschoppen werden uitgedeeld. ,,We vinden het heel vervelend dat dit in korte tijd gebeurt’’, zegt politiewoordvoerder Linda Bouwman.
 2. Nu ‘corona-terrassen’ in Raalte definitief verdwijnen wordt het hele terrasbeleid onder de loep genomen
  PREMIUM

  Nu ‘corona-terrassen’ in Raalte definitief verdwijnen wordt het hele terrasbe­leid onder de loep genomen

  Knus tegen elkaar aan zitten op het terras kan weer beginnen. In ieder geval wat betreft de ruimte die terrassen extra kregen om te voldoen aan de coronamaatregelen. De horecagelegenheden gaan weer terug naar de oude terrasindeling nu alle maatregelen zijn afgeschaft. Ook moeten de horecazaken binnenkort weer belasting betalen over de plekken die zij in de openbare ruimte innemen.

Salland