Volledig scherm
EP:Raalte verdwijnt per 1 mei uit het straatbeeld. © Gerard Vrakking

EP:Raalte: 1 mei gaat de stekker eruit

Leegstaande winkelpanden in het centrum van Raalte zijn een hardnekkig probleem. De gemeente heeft zelfs een speciaal plan gelanceerd om het winkelgebied weer vlot te trekken. Maar het volgende slachtoffer dient zich alweer aan: per 1 mei sluit elektronicazaak EP:Raalte aan de Herenstraat definitief de deuren.

,,We hebben de beslissing met spijt in ons hart genomen”, laat Martin Timmermans van EP:Raalte in een reactie weten. ,,Maar verder gaan was onmogelijk geworden. Door het toenemende koopgedrag via internet wordt het voor de stenen winkels steeds moeilijker om nog rond te komen.”

Kosten

Maar ook de steeds stijgende kosten, zoals onder andere personeelskosten en energie- en verzekeringskosten, maken het bestaan volgens Timmermans steeds moeilijker. ,,Dan praten we nog niet eens over de huurkosten van de panden. Deze blijven ongekend hoog, ondanks een grote leegstand van diverse winkelpanden in het dorp. En om nu alleen te werken voor de huur, dat kan zeker niet de bedoeling zijn. We vinden het echt heel vervelend voor onze vaste klanten, maar we hopen wel op hun begrip.”

Stadsarrangement

Vorige week nog lanceerde de gemeente nog een zogeheten stadsarrangement. Met onder meer het Raalter Ondernemers Verbond (ROV), vastgoedeigenaren, ondernemers en bewoners is er een plan gemaakt om het centrum de komende drie jaar weer aantrekkelijk te maken. De provincie Overijssel ondersteunt het geheel met een bijdrage van 170 duizend euro. Voor EP:Raalte kwam dit initiatief duidelijk te laat.

Garantie

Martin Timmermans laat tot slot nog weten dat mensen met producten met garantie na 1 mei terecht kunnen bij de Expert Raalte, waarmee afspraken zijn gemaakt.

Salland