De voormalig piloot Nico van Egdom
Volledig scherm
De voormalig piloot Nico van Egdom © Gerard Vrakking

Ex-piloot uit Luttenberg waarschuwt voor vliegtuiglawaai

De gepensioneerde piloot Nico van Egdom uit Luttenberg maakt zich grote zorgen over de dreigende geluidshinder van vliegtuigen van en naar Lelystad Airport. ,,Overijssel moet nu voor zichzelf opkomen. Anders zijn we net als de Groningers te laat.''

 1. Beste Zangers-kandidaat uit Raalte weggeblazen door verrassende cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’
  video
  1

  Beste Zan­gers-kandidaat uit Raalte weggebla­zen door verrassen­de cover in het Sallands: ‘God, wat mooi!’

  De tweede aflevering van het muziekprogramma De Beste Zangers stond gisteravond in het teken van Raaltenaar Hendrik Jan Bökkers. De zanger en zijn band maken voornamelijk muziek in het Sallands, een streektaal die niet veel deelnemers eigen is. Toch waagde een enkeling de sprong. Vooral de versie van An de Kant van zangeres Karsu Dönmez bleek een schot in de roos.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. Bökkers populairder dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’
  PREMIUM
  VIDEO

  Bökkers populair­der dan ooit door deelname Beste Zangers: ‘Moet zelfs iemand inhuren voor de socials’

  De deelname van Hendrik Jan Bökkers uit Heino aan het programma Beste Zangers legt hem geen windeieren. Vanaf de eerste aflevering staat zijn telefoon roodgloeiend, wordt hij op diverse landelijke radiostations gedraaid en krijgt hij een storm aan reacties. De Sallandse zanger is euforisch over zijn deelname. „Ik ben stiekem ook blij met het feit dat je hiermee de regio trots maakt.”
 2. Ware liefhebbers kunnen hart ophalen: antieke motoren mogen weer scheuren op Luttenbergring
  PREMIUM

  Ware liefheb­bers kunnen hart ophalen: antieke motoren mogen weer scheuren op Luttenberg­ring

  Oude motoren uit de gloriejaren van de Raalte Races die scheuren op het stratencircuit van de Luttenbergring. Menig motorliefhebber kijkt uit naar het evenement. Een tijd was het spannend of het door zou gaan, nu is de kogel door de kerk. De gemeente Raalte verleent een definitieve vergunning en dus klinkt op 18 september weer het geluid van ronkende motoren op het legendarische stratencircuit.
 3. Einde aan bijna 40 jaar stofwolken en autowrakken: Autorodeo Heino van Sökkestoppers stond altijd als een huis
  PREMIUM

  Einde aan bijna 40 jaar stofwolken en autowrak­ken: Autorodeo Heino van Sökkestop­pers stond altijd als een huis

  Na bijna 40 jaar valt het doek voor de Autorodeo Heino. Verminderde animo, hogere kosten en steeds meer veiligheidsmaatregelen maken een einde aan het spektakel. Het hoogtepunt was steevast de wrakkenrace. ,,Deelnemers verzonnen de gekste dingen om hun auto weer voor elkaar te krijgen om daaraan mee te doen.’’ Wat overblijft zijn herinneringen aan vele manches in weilanden rondom Heino en Lierderholthuis.

Salland