Kruispunt Bos in Raalte, met links Raalte-Noord en rechts de N348 richting het centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Kruispunt Bos in Raalte, met links Raalte-Noord en rechts de N348 richting het centrum. © FOTO HISSINK

Extra onderzoek in Kruispunt Bos-dossier Raalte: tweede fietsverbinding ligt op tafel

De roep vanuit de samenleving en de politiek is gehoord: het projectteam Knoopunt Raalte gaat een onderzoek uitvoeren naar de mogelijkheden om een extra fiets- en voetgangersverbinding aan te leggen bij Kruispunt Bos. Dat laten de gemeente Raalte, provincie Overijssel en Rijkswaterstaat weten. ,,Nu wordt duidelijk wat er kan en hoeveel het kost’’, zegt Alexander Kreule (VVD Raalte). 

 1. Dakbrand in Raalter café zorgt voor zwart randje in carnavalsweekeinde: ‘Morgen kunnen we weer open’
  PREMIUM

  Dakbrand in Raalter café zorgt voor zwart randje in carnavals­week­ein­de: ‘Morgen kunnen we weer open’

  Doordat in Raalte tot in de late uurtjes carnaval werd gevierd, is waarschijnlijk een grote brand bij grand café Neuf voorkomen. Een van de naaste buren zag rond 02.45 uur, in de nacht van zondag op maandag, brand op het dak van de horecazaak in het centrum van Raalte. Met groot materieel trokken de hulpdiensten uit en wisten zo een grote brand te voorkomen. Brian Poppe zit de ochtend na carnaval en de brand al in zijn zaak. ,,De schade valt gelukkig mee.’’
 2. Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boetelerveld
  PREMIUM

  Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boeteler­veld

  Aan de rand van het Boetelerveld in Mariënheem zorgen vier boerenbedrijven voor een unicum in Overijssel. De families Besten, Heuven, Nij Bijvank en Wallink hebben samen met de provincie hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij het beheer van een stuk natuur ten noorden van het Boetelerveld in handen krijgen en de komende jaren gaan beheren. ,,Van deze verbinding met de natuur kunnen wij boeren leren’’, zegt Peter Besten.
 3. Bekende coverband betaalt boete voor fan Nathalie (27) uit Raalte: ‘Zó stom dat ik die telefoon had gepakt’
  PREMIUM

  Bekende coverband betaalt boete voor fan Nathalie (27) uit Raalte: ‘Zó stom dat ik die telefoon had gepakt’

  ‘Wie is de dame die in de omgeving van Raalte een boete heeft gekregen voor fietsen met telefoon in de hand? We vinden het tasje aan je stuur zo mooi dat wij graag je boete betalen!’ Deze oproep van The Dirty Daddies heeft een bijzondere ontknoping. Voor de band, maar ook voor de anonieme vrouw op de foto die de politie Raalte deelde. Maar moet je als band wel zo’n boete willen vergoeden?

Salland