Volledig scherm
ANP Photo

Extra onderzoek in zaak seksende agenten tijdens carnaval in Raalte

ARNHEM/RAALTE - Er wordt aanvullend onderzoek gedaan in het hoger beroep van twee oud-politieagenten, die in 2012 tijdens carnaval in Raalte seks hadden met een dronken vrouw. De advocaten van het tweetal hadden bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden om extra onderzoek gevraagd. Een deel van de wensen is verhoord.

S.L. (41) uit Haarle en B.D. (44) uit Raalte pikten in februari 2012 tijdens het carnaval in Raalte een beschonken vrouw op om haar naar haar logeeradres te brengen. De agenten reden naar een afgelegen plek. Aan de IJssel bij de loswal in Wijhe had een van de agenten seks met de vrouw. Beide agenten sjoemelden vervolgens met hun nachtrapport om het uitstapje te verhullen. De vrouw deed vervolgens aangifte.

De oud-agenten zijn vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot 2,5 jaar cel. De inmiddels ontslagen agenten uit Haarle en Raalte zijn in hoger beroep gegaan. De advocaten willen een aantal zaken laten onderzoeken voordat de zaak inhoudelijk wordt behandeld. Een deel van die wensen wordt verhoord, blijkt uit een tussenarrest van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Zo wordt binnenkort een telecomdeskundige gehoord. Ook wordt er een nieuw DNA-onderzoek gedaan.

Niet alle wensen van de verdediging zijn verhoord. Het hof vindt het bijvoorbeeld niet nodig om een reconstructie van de gebeurtenissen op de achterbank uit te voeren.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland