Volledig scherm
© Al in de Marktstraat worden honderden kinderen van de Kidsroute in de bloemetjes gezet. foto Benny Koerhuis

Feestelijke intocht Sallandse Wandelvierdaagse

RAALTE - 'Wâh mooi!', roepen veel deelnemers aan de Sallandse Wandelvierdaagse als ze vrijdagmiddag na een al vrolijke passage door Heeten in het centrum van Raalte worden verwelkomd met een hapje, drankje en bloemen.

In de tent aan de 'Via Sallandia', zoals de Domineeskamp tijdens de vierdaagse heet, is het ook feest. 's Morgens vertrok de meute in dichte mist, maar toen de 'witte wieven' waren verwaaid werd het lekker wandelweer. De meeste deelnemers kwamen deze slotdag droog binnen, pas later in de middag ging het weer regenen.

Door de regenachtige eerste dagen bleef de teller qua deelnemeraantal staan op 3339 wandelaars, tegen vorig jaar 3510. ,,Dat is maar een klein verschil, dat is een goed teken'', zegt pr-dame Maaike Heethaar. ,,De vier dagen zijn afgezien van de vele regen prima verlopen. De EHBO heeft vooral blaren geprikt, en zelfs nog een paar wespensteken behandeld.'' De organisatie gaat zich nu opmaken voor de tiende editie. ,,Daar zijn al allerlei leuke ideeën voor'', belooft Maaike Heethaar.

Volledig scherm
© De rode loper is uitgelegd op de Grote Markt door de Raalter horeca en winkeliers. foto Benny Koerhuis
Volledig scherm
© Met vlagvertoon en confettikannonnen wandelen de deelnemers aan de Kidsroute de rode loper op. foto Benny Koerhuis

Salland