Volledig scherm
Bas te Velthuis (links) en geboren Luttenberger Niek Kleine Toereers tappen in het Sportcafé van sportcomplex Tijenraan. foto Rogier van den Berg

Feestpatat blijft in gezonder Raalter sportcafé

RAALTE - De wereldberoemde 'feestpatat', maar nu ook een broodje gezond, nasi, bami en macaroni staan op de kaart van het vernieuwde restaurant van Raalter sportcomplex Tijenraan.

Woensdagmiddag 11 januari is de officiële opening van het 'Sportcafé', dat wordt gerund door Niek Kleine Toereers en zijn kameraad Bas te Velthuis. ,,We hebben geen grote investeringen gedaan, maar wel alles goed schoongemaakt'', vertelt de 37-jarige geboren Luttenberger Kleine Toereers. ,,We hebben de tafels en stoelen wat veranderd en de menukaart gezonder gemaakt. We blijven wel frituren, maar met Landstede en Carmel is afgesproken dat we dat pas vanaf elf uur doen. Dus voor die tijd kunnen de scholieren niet aan de feestpatat."

Museumstuk
Die grote schaal patat met mayonaise en zonder bestek is een 'museumstuk' uit de periode van ruim 45 jaar dat de familie Weghorst het restaurant runde. In juli stopte Arjan Weghorst, hij zag geen heil in voortzetting van de exploitatie van de horeca in het nieuwe sportcomplex dat eind dit jaar klaar is. Sportbedrijf Raalte besloot de exploitatie op zich te nemen, en richtte daartoe een stichting op, met Kleine Toereers en Te Velthuis op de loonlijst. Zo lopen ze zelf geen financieel risico.

Oproepkrachten
Het duo heeft er vertrouwen in. Met een vaste kracht voor 20 uur en meerdere oproepkrachten is voldoende bezetting gewaarborgd. ,,De komende tijd willen we weer een goede band opbouwen met de clubs die veel gebruik maken van Tijenraan. Die hebben een half jaar lang het restaurant niet kunnen gebruiken en bijvoorbeeld zelf koffie geschonken voor sporters en bezoekers.''

Te Velthuis heeft eerder in de horeca gewerkt; Kleine Toereers - die binnenkort wil verhuizen naar Luttenberg - heeft jarenlang ervaring opgedaan tijdens bardiensten bij sportvereniging SDOL.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland