Volledig scherm
Bas te Velthuis (links) en geboren Luttenberger Niek Kleine Toereers tappen in het Sportcafé van sportcomplex Tijenraan. foto Rogier van den Berg

Feestpatat blijft in gezonder Raalter sportcafé

RAALTE - De wereldberoemde 'feestpatat', maar nu ook een broodje gezond, nasi, bami en macaroni staan op de kaart van het vernieuwde restaurant van Raalter sportcomplex Tijenraan.

Woensdagmiddag 11 januari is de officiële opening van het 'Sportcafé', dat wordt gerund door Niek Kleine Toereers en zijn kameraad Bas te Velthuis. ,,We hebben geen grote investeringen gedaan, maar wel alles goed schoongemaakt'', vertelt de 37-jarige geboren Luttenberger Kleine Toereers. ,,We hebben de tafels en stoelen wat veranderd en de menukaart gezonder gemaakt. We blijven wel frituren, maar met Landstede en Carmel is afgesproken dat we dat pas vanaf elf uur doen. Dus voor die tijd kunnen de scholieren niet aan de feestpatat."

Museumstuk
Die grote schaal patat met mayonaise en zonder bestek is een 'museumstuk' uit de periode van ruim 45 jaar dat de familie Weghorst het restaurant runde. In juli stopte Arjan Weghorst, hij zag geen heil in voortzetting van de exploitatie van de horeca in het nieuwe sportcomplex dat eind dit jaar klaar is. Sportbedrijf Raalte besloot de exploitatie op zich te nemen, en richtte daartoe een stichting op, met Kleine Toereers en Te Velthuis op de loonlijst. Zo lopen ze zelf geen financieel risico.

Oproepkrachten
Het duo heeft er vertrouwen in. Met een vaste kracht voor 20 uur en meerdere oproepkrachten is voldoende bezetting gewaarborgd. ,,De komende tijd willen we weer een goede band opbouwen met de clubs die veel gebruik maken van Tijenraan. Die hebben een half jaar lang het restaurant niet kunnen gebruiken en bijvoorbeeld zelf koffie geschonken voor sporters en bezoekers.''

Te Velthuis heeft eerder in de horeca gewerkt; Kleine Toereers - die binnenkort wil verhuizen naar Luttenberg - heeft jarenlang ervaring opgedaan tijdens bardiensten bij sportvereniging SDOL.

  1. Met één hand kan restaurateur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen
    PREMIUM

    Met één hand kan restaura­teur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen

    Toen Meike Mulder (20) zich vier jaar geleden bij Cibap Vakcollege in Zwolle meldde, had de toelatingscommissie de nodige aarzelingen. Zou de Raaltese, die haar linkeronderarm en -hand mist, een praktijkgerichte creatieve mbo-opleiding wel aan kunnen? Mulder heeft de toelatingscommissie van toen een ‘poepie’ laten ruiken. Met het diploma decoratie en restauratieschilder op zak, vertrekt ze binnenkort naar Antwerpen. Daar gaat ze zich verder specialiseren als restaurateur.

Salland