Wethouder Dennis Melenhorst laat op de Ceintuurbaan onder meer dertig exemplaren plaatsen van het snelheidsbord 30, dat door kinderen is ontworpen. Hij wacht het overleg van 18 december met de bewoners af voordat hij zich uitlaat over maatregelen voor de lange termijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Dennis Melenhorst laat op de Ceintuurbaan onder meer dertig exemplaren plaatsen van het snelheidsbord 30, dat door kinderen is ontworpen. Hij wacht het overleg van 18 december met de bewoners af voordat hij zich uitlaat over maatregelen voor de lange termijn. © Gerard Vrakking

Fietser moet koning worden op de Ceintuurbaan in Raalte

Wanneer de gemeente Raalte twee miljoen euro kan vrijmaken om de Almelosestraat in te richten als fietsstraat, is dat zeker nodig op de Ceintuurbaan. Dat stellen bewoners van deze weg. Zij telden zelf dat er voor hun deur meer dan twee keer zoveel fietsers passeren dan op de Almelosestraat.

De actiegroep ‘De Ceintuurbaan is geen racebaan’ legt haar bevindingen op 18 december voor aan Dennis Melenhorst, de wethouder van de gemeente Raalte die onder meer verkeerszaken behartigt. Ook hebben ze hun onderzoeksrapport verzonden aan alle leden van de gemeenteraad, met het verzoek om tijdens deze bijeenkomst mee te denken.

  1. Jonge diendertjes zetten Raalte op stelten in politieskelter: ‘Een echte agent maakte zelfs een foto’
    PREMIUM
    VIDEO

    Jonge diender­tjes zetten Raalte op stelten in polities­kel­ter: ‘Een echte agent maakte zelfs een foto’

    Overal in de buurt hoor je de toeters en sirenes en als je niet op de snelheid past word je misschien wel op de bon geslingerd door deze jongens. Neefjes Daan Haarsman (11), Ole IJsseldijk (9) en Jens IJsseldijk (11) hebben samen met hun opa Joop een skelter omgebouwd tot politiewagen. De skelter, voorzien van knipperlichten, sirenes en een accu, trekt veel bekijks. Zelfs van echte politieagenten.

Salland