Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Dennis Melenhorst laat op de Ceintuurbaan onder meer dertig exemplaren plaatsen van het snelheidsbord 30, dat door kinderen is ontworpen. Hij wacht het overleg van 18 december met de bewoners af voordat hij zich uitlaat over maatregelen voor de lange termijn. © Gerard Vrakking

Fietser moet koning worden op de Ceintuurbaan in Raalte

Wanneer de gemeente Raalte twee miljoen euro kan vrijmaken om de Almelosestraat in te richten als fietsstraat, is dat zeker nodig op de Ceintuurbaan. Dat stellen bewoners van deze weg. Zij telden zelf dat er voor hun deur meer dan twee keer zoveel fietsers passeren dan op de Almelosestraat.

De actiegroep ‘De Ceintuurbaan is geen racebaan’ legt haar bevindingen op 18 december voor aan Dennis Melenhorst, de wethouder van de gemeente Raalte die onder meer verkeerszaken behartigt. Ook hebben ze hun onderzoeksrapport verzonden aan alle leden van de gemeenteraad, met het verzoek om tijdens deze bijeenkomst mee te denken.

  1. Bevriende buurmannen in Wijhe ontsnappen op nippertje aan ‘doorgedraaide’ kennis met koksmes
    PREMIUM

    Bevriende buurmannen in Wijhe ontsnappen op nippertje aan ‘doorge­draai­de’ kennis met koksmes

    Bloedspetters en een kapotgeslagen televisie zijn dinsdagochtend de stille getuigen van de geweldsuitbarsting die de avond ervoor plaats had in een appartement aan de Paasweide in Wijhe. In de woonkamer zitten de 25-jarige bewoner van Syrische afkomst en zijn 28-jarige autochtone buurman. Zij hebben, zo zeggen ze, voor hun leven moeten rennen en willen anoniem blijven. Een 20-jarige kennis zou hen met een groot koksmes hebben willen steken en hebben geroepen dat hij ze dood wilde maken.

Salland