Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Dennis Melenhorst laat op de Ceintuurbaan onder meer dertig exemplaren plaatsen van het snelheidsbord 30, dat door kinderen is ontworpen. Hij wacht het overleg van 18 december met de bewoners af voordat hij zich uitlaat over maatregelen voor de lange termijn. © Gerard Vrakking

Fietser moet koning worden op de Ceintuurbaan in Raalte

Wanneer de gemeente Raalte twee miljoen euro kan vrijmaken om de Almelosestraat in te richten als fietsstraat, is dat zeker nodig op de Ceintuurbaan. Dat stellen bewoners van deze weg. Zij telden zelf dat er voor hun deur meer dan twee keer zoveel fietsers passeren dan op de Almelosestraat.

De actiegroep ‘De Ceintuurbaan is geen racebaan’ legt haar bevindingen op 18 december voor aan Dennis Melenhorst, de wethouder van de gemeente Raalte die onder meer verkeerszaken behartigt. Ook hebben ze hun onderzoeksrapport verzonden aan alle leden van de gemeenteraad, met het verzoek om tijdens deze bijeenkomst mee te denken.

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland