Volledig scherm
Winkelgebied 't Raan in Raalte-Noord © Ria Willemse

Fietsverbod in winkelcentrum 't Raan in Raalte van de baan

De ondernemer Anne Boer is teleurgesteld over het afblazen van een fietsverbod in het winkelcentrum 't Raan in Raalte. ,,Wees resoluut: je mag er niet fietsen'', reageert de eigenaar van de supermarkt Jumbo aan de Kwartel. ,,Ik begrijp ook wel dat het verbod moeilijk te handhaven is. Maar er zijn ook nog buitengewoon opsporingsambtenaren...''

Het idee voor een fietsverbod is gelanceerd door GemeenteBelangen in Raalte. Het raadslid Wim de Hair zwengelde de discussie aan. Niet alleen hij, maar ook ondernemers van 't Raan klaagden dat fietsende jeugd en scooterrijders van tijd tot tijd bijna-ongelukken veroorzaken tussen het winkelend publiek.

Het bepleite fietsverbod zou moeten komen ter hoogte van de doorgang bij het winkelcentrum. De politie heeft de gemeente geadviseerd ervan af te zien. Het aanwijzen van een voetgangersgebied vraagt om handhaving. Die is lastig, omdat er niet de hele dag een agent op kan toezien of het verbod wordt nageleefd. Bovendien zou de maatregel een beperkt effect opleveren.

Het is de bedoeling dat een werkgroep maatregelen bedenkt om de overlast in het winkelcentrum te verminderen en het plein voor de Jumbo aan een fraaiere uitstraling te helpen.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland