Volledig scherm
© ANP

Financiën knooppunt N35 nu rond

RAALTE - Minister Schultz van Haegen betaalt 25 procent van de kosten, met een maximum van 12,5 miljoen euro, voor de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij knooppunt Raalte.

Dit heeft de minister vandaag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.Gedeputeerde Staten van Overijssel zijn blij met de rijksbijdrage voor de aanpak van dit gevaarlijke kruispunt in de Rijksweg N35 met de N348 en het spoor in Raalte.

50 miljoen
Met deze rijksbijdrage kunnen de plannen voor de aanpak van dit knooppunt uitgevoerd worden, aldus gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor mobiliteit in Overijssel. De kosten voor de aanpak van knooppunt Raalte bedragen ongeveer 50 miljoen euro. De provincie Overijssel en de gemeente Raalte nemen hiervan maximaal 38 miljoen voor hun rekening.

Met de 12,5 miljoen euro van het Rijk is de financiering van de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij de N35/N348 en het spoor rond. Gedeputeerde Staten verwachten eind dit jaar het ontwerp voor de kruising op hoofdlijnen gereed te hebben en in het eerste kwartaal van 2017 de plannen en de financiering aan Provinciale Staten voor te leggen. De verwachting is dat in 2022 daadwerkelijk begonnen wordt met de werkzaamheden.

Salland