Volledig scherm
Floor Kuttschruiter (L) van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel (R) van basisschool Kwintijn uit Raalte. © Bibliotheek Salland

Floor (11) en Nanu (10) winnen voorleeswedstrijd Raalte

Floor Kuttschruiter van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel van basisschool Kwintijn uit Raalte hebben de lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

De twee scholieren mogen nu op 6 maart beiden Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale, waarin ze kans maken op een plek in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Verstaanbaarheid

Acht kandidaten lazen tijdens de voorronde een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Floor las voor uit het boek Nergens meer veilig van Jan Heerze. Nanu had een fragment uit Buiten is het oorlog van Janny van der Molen uitgekozen. Volgens de jury kregen Floor en Nanu het publiek echt mee in het door hun gelezen verhaal, toevallig beide over de Tweede Wereldoorlog.

Finale

De lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd werden door de Bibliotheek Salland georganiseerd op basisschool De Linderte. De regionale finale op 6 maart is in het Kulturhus in Holten.

Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale in april. Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de landelijk finale eind mei om de titel De Nationale Voorleeskampioen.

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland