Volledig scherm
Floor Kuttschruiter (L) van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel (R) van basisschool Kwintijn uit Raalte. © Bibliotheek Salland

Floor (11) en Nanu (10) winnen voorleeswedstrijd Raalte

Floor Kuttschruiter van basisschool de Korenbloem uit Raalte en Nanu Karel van basisschool Kwintijn uit Raalte hebben de lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen.

De twee scholieren mogen nu op 6 maart beiden Raalte vertegenwoordigen in de regionale finale, waarin ze kans maken op een plek in de landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd.

Verstaanbaarheid

Acht kandidaten lazen tijdens de voorronde een fragment voor uit een zelf gekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk.

Floor las voor uit het boek Nergens meer veilig van Jan Heerze. Nanu had een fragment uit Buiten is het oorlog van Janny van der Molen uitgekozen. Volgens de jury kregen Floor en Nanu het publiek echt mee in het door hun gelezen verhaal, toevallig beide over de Tweede Wereldoorlog.

Finale

De lokale voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd werden door de Bibliotheek Salland georganiseerd op basisschool De Linderte. De regionale finale op 6 maart is in het Kulturhus in Holten.

Voor de regionale winnaars volgt de provinciale finale in april. Alle provinciale winnaars strijden ten slotte in de landelijk finale eind mei om de titel De Nationale Voorleeskampioen.

Salland