De basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte.
Volledig scherm
PREMIUM
De basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. © Rob Voss

Francis jatte koperen kruis uit kerk in Raalte: ‘Maar volgens de tweedehandszaak was-ie niets waard’

Met een kruis verstopt onder zijn jas liep draaideurcrimineel Francis de H. de basiliek in Raalte uit. Het kruis verdween daarna in een prullenbak in Zwolle en is nooit meer teruggevonden. ,,Ik weet ook niet waarom ik ‘m meenam, meneer de rechter.’’

4 reacties

 • Hans van Dijk

  3 maanden geleden
  Zo,n geschifte figuur als die Francis de H, hoort niet vrij rond te lopen in onze samenleving. TBS opleggen, naast een gepaste celstraf.
 • Marco Wassink

  3 maanden geleden
  Ruiterlijk:-Ronduit toegeven 😉
 • Eric Walch

  3 maanden geleden
  "De rechter kan niet uitsluiten dat de verzekeraar al heeft uitgekeerd." Dat maakt toch niet uit. Dan moet hij de schade aan de verzekeraar betalen. Of de kerk stort het geldt terug naar de verzekeraar. In elk geval heeft deze crimineel geld genoeg, want hij kan zich veroorloven zijn geld in de fik te steken. (lees roken)
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  Sinds wanneer is eerlijk zijn, trouwens, ruiterlijk zijn? De betekenis van dat woord wordt echt bezoedeld door domme politici en criminelen. Eerlijk zijn is de standaard, eerlijk zijn na een misdaad is niet ruiterlijk. Ga weg. ''oh oepsie, ik heb toch iets gestolen'' nieuws: ''oh wat ruiterlijk, wat een goede man!'' nee. Gewoon nee.
 1. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”