Henk van der Schoor komt speciaal met zijn mobiele kaasmaker naar melkveebedrijf Valk in Broekland om camembert en kaas te maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van der Schoor komt speciaal met zijn mobiele kaasmaker naar melkveebedrijf Valk in Broekland om camembert en kaas te maken. © FOTO HISSINK

Franse camembert krijgt concurrentie uit Broekland: Sallandse variant niet aan te slepen

Franse camembert van Sallandse bodem. Dat klinkt apart, nietwaar? Toch is het witte schimmelkaasje uit Broekland niet aan te slepen. Zelfs boerin Rianne Valk staat er zelf van te kijken. ,,Ik had niet gedacht dat dit zou aanslaan.’’

 1. Kinderdagverblijf uit Laag Zuthem overspoeld met spullen nadat alles werd verwoest bij grote brand
  PREMIUM

  Kinderdag­ver­blijf uit Laag Zuthem overspoeld met spullen nadat alles werd verwoest bij grote brand

  Bij de grote brand in een loods aan de N35 bij Laag Zuthem zag kinderdagverblijf Fontana letterlijk alle spullen in rook opgaan. Van speelgoed tot luiers en van koelkasten tot de bolderkar: alles ging verloren. Een paar dagen later ziet de wereld er heel anders uit voor het kinderdagverblijf en voor manager Evelien ter Schegget. Mensen uit de buurt doneren massaal spullen. ,,Het is prachtig hoe de wereld in elkaar zit.”
 2. Dit is de nieuwe samenstelling van de Sallandse rockband Bökkers: ‘Het wordt euforisch en uitgelaten’
  PREMIUM

  Dit is de nieuwe samenstel­ling van de Sallandse rockband Bökkers: ‘Het wordt euforisch en uitgelaten’

  Bökkers knalt door. De Sallandse rockband gaat verder in een nieuwe formatie en de eerste shows zijn inmiddels gepland. Nadat vorig jaar bekend werd dat de bandleden ieder hun eigen weg gingen, zocht frontman Hendrik Jan Bökkers naar versterking. En die vond hij. ,,De eerste keer met z’n allen in de studio was bijzonder. We konden direct aftikken en gaan”, zegt de zanger.
 1. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

 2. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

Salland