Volledig scherm
Het is nu definitief: Veenhuis Machines uit Raalte en Wadinko participatie Schuitemaker Machines uit Rijssen zijn gefuseerd. © Eigen foto

Fusie machinebedrijven Schuitemaker en Veenhuis beklonken

De voorgenomen fusie tussen Wadinko participatie Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte is afgerond. Sinds april stuurden de bedrijven al aan op een samenwerking. 

De machinebedrijven gaan op in de nieuwe naam SVgroup. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu circa 150 medewerkers. De medewerkers en de productiefaciliteiten van Veenhuis Machines uit Raalte zullen verhuizen naar het terrein van Schuitemaker is Rijssen. 

Sterke speler

Vanuit daar zullen alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, zegt algemeen directeur Gerrit de Graaf. Verder stelt de directeur dat door de fusie een sterke speler in de agrarische sector is gecreëerd. 

 1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.
 2. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
  PREMIUM
  Video

  Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

  De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland