Volledig scherm
Het is nu definitief: Veenhuis Machines uit Raalte en Wadinko participatie Schuitemaker Machines uit Rijssen zijn gefuseerd. © Eigen foto

Fusie machinebedrijven Schuitemaker en Veenhuis beklonken

De voorgenomen fusie tussen Wadinko participatie Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte is afgerond. Sinds april stuurden de bedrijven al aan op een samenwerking. 

De machinebedrijven gaan op in de nieuwe naam SVgroup. Bij de gefuseerde SVgroup werken nu circa 150 medewerkers. De medewerkers en de productiefaciliteiten van Veenhuis Machines uit Raalte zullen verhuizen naar het terrein van Schuitemaker is Rijssen. 

Sterke speler

Vanuit daar zullen alle bedrijfsactiviteiten plaatsvinden, zegt algemeen directeur Gerrit de Graaf. Verder stelt de directeur dat door de fusie een sterke speler in de agrarische sector is gecreëerd. 

  1. Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensbaron wél kan verbieden

    Kritisch burger Hans de Kort stelt dat Raalte komst van varkensba­ron wél kan verbieden

    Indien de gemeente Raalte de komst van varkensbaron Adriaan Straathof naar Mariënheem wil voorkomen, zijn daar volgens de kritische burger Hans de Kort wel degelijk middelen voor te vinden. Eenvoudigweg door het bestemmingsplan voor het buitengebied zo aan te passen dat er geen uitbreiding van veebedrijven meer mogelijk is. ,,Als daar nú geen aanleiding voor is, wanneer dan nog wel?”, stelt de gepensioneerd gemeenteambtenaar.

Salland