Volledig scherm
PREMIUM
Mijke Nijenkamp van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten is trots op de toewijzing. ,,Het is een fantastische gelegenheid om mensen uit de regio kennis te laten maken met de paardensport.'' © Gerard Vrakking

Galoppade voor paarden gaat naar... Heeten!

De beste ruiters en amazones van Overijssel komen naar Heeten, waar de Galoppade 2019 wordt georganiseerd. En daar zijn ze maar wat trots op in Heeten.

Het visitekaartje voor de vereniging, zo noemt Mijke Nijenkamp de toewijzing. Paardensport Heeten is de trotse organisator van de hippische kampioenschappen. ,,Hiermee kunnen we laten zien wat we allemaal in ons mars hebben'', zegt Nijenkamp, de woordvoerster van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Heeten.

  1. Schoonheten en de Bentincks in documentaireserie Jort Kelder

    Schoonhe­ten en de Bentincks in documentai­re­se­rie Jort Kelder

    De familie Bentinck is te zien in de vierdelige documentaireserie ‘Van oud geld, de dingen, die niet voorbij gaan’ van Jort Kelder. In de serie bezoekt de televisiemaker oude adellijke geslachten in Nederland die ernaar streven om het eeuwenoude goed in stand te houden. De 17e-eeuwse havezate op landgoed Schoonheten wordt al jaar en dag door de familie Bentinck bewoond. In 1944 moesten de Bentincks het landgoed op verzoek van de Luftwaffe tijdelijk verlaten. Na de opkomst van de Canadezen keerden zij terug. In de documentaire geeft de tiende generatie Bentinck de kijker een blik in haar leven en familiegeschiedenis. De serie is vanaf 8 februari op NPO te zien is.

Salland