Volledig scherm
Brandweerlieden onderzoeken op het dak van Plus Supermarkt Severijn de oorzaak van de 'rookontwikkeling'. © Rens Hulman / News United

Gaswolk in supermarkt Heeten

In supermarkt Plus Severijn in Heeten hing donderdagochtend een gaswolk. De brandweer vermoedt dat er een lek is ontstaan in het koelsysteem, waardoor de CO2-gaswolk is ontsnapt. De fabrikant van het systeem is ingelicht.

Iets voor 07.00 uur kreeg de brandweer een melding binnen over de supermarkt via een beveiligingsbedrijf. Dat was afgekomen op een inbraakalarm. ,,Zij zagen een waas in de winkel hangen'', zegt Jan Wittenberg namens de Brandweer Veiligheidsregio IJsselland, ,,en deden bij ons melding van een rookwolk''.

Overdrukventilator

De brandweer blies de wolk de winkel uit met een zogenaamde overdrukventilator. Wittenberg: ,,Na uitvoerig onderzoek vermoeden wij sterk dat het geen rook-, maar zogenaamde CO2-gaswolk betrof. Veroorzaakt door een lek in het koelsysteem. Er is geen brandgevaar of andersoortig gevaar voor de volksgezondheid, de fabrikant van het koelsysteem is ingelicht."

Vertraging

De supermarkt opende met enige vertraging alsnog de deuren, al werden uit voorzorg geen producten verkocht uit de bewuste koelingen. Een medewerkster van de supermarkt kon om 09.30 uur nog niet zeggen of er producten door de gaswolk onverkoopbaar zijn geworden. Supermarkteigenaar Johan Severijn was niet bereikbaar voor commentaar.

Salland