Volledig scherm
Wijhenaar Rick Lubberding test de Opel Adam in de nieuwe kleurstelling voor de Hellendoorn Rally. De HART-équipe rijdt de shortrally zaterdag met startnummer 122. © Dominique Kuijer/HART

Geen Hellendoorn Rally op Luttenbergring

Voor het eerst sinds jaren houdt de Hellendoorn Rally geen klassementsproeven op de Luttenbergring. Daar heeft de organisatie toe besloten om de rally afwisselend te houden voor publiek en deelnemers.

 In plaats van het befaamde stratencircuit bij Luttenberg is de proef 'Mageleres' bij Den Ham weer opgenomen, vertelt pr-man Fons Wolfkamp. ,,We willen graag elk jaar variatie in de proeven, daarom wisselen we af. De rallyfans in Den Ham en Vroomshoop hebben vorig jaar een proef in de omgeving van Den Ham en Daarle echt gemist.” De dichtstbijzijnde klassementsproef voor Sallandse fans is zaterdag de bijna 21 km lange proef in de driehoek Hellendoorn-Lemele-Den Ham. 

Vrijdagavond begint de 36ste editie van de Eurol Hellendoorn Rally met klassementsproeven in Notter en Markelo, zaterdag zijn er verder proeven in Ypelo en Almelo. Start en finish zijn bij Kartplaza op het Nijverdalse bedrijventerrein 't Lochter. 

Salland