Geen hossend publiek, maar blokkende leerlingen: Carmel College Raalte geeft les in Bij Lampe

VIDEOHet ruikt er normaal naar bier en na het stappen ligt iedereen op de vroege ochtend nog op één oor. Nu zijn de deuren van Bij Lampe ’s ochtends vroeg al open. De leerlingen van het Carmel College in Raalte krijgen les op de plek waar normaal hun examenfeest wordt gehouden. Vanwege ruimtegebrek moet de middelbare school uitwijken naar andere locaties in het dorp. 

 1. Wandel- en fietsroute langs archeologische vondsten in Heeten: zeventig generaties terug in de tijd
  PREMIUM

  Wandel- en fietsroute langs archeologi­sche vondsten in Heeten: zeventig generaties terug in de tijd

  IJzeroventjes, waterputten en boerderijplattegronden van ongeveer 200 jaar na Christus; de archeologische vondsten in Heeten verraden dat hier toen al mensen woonden. Stichting Germanen Heeten is in het verleden gedoken en heeft een wandel- en fietsroute uitgezet langs vijf historische locaties. ,,Toevallig gebeurt dit in Heeten, maar het is DNA voor heel Salland’’, zegt Dominique Doedens.
 2. Park Den Alerdinck in Laag Zuthem blijft tot eind 2021 opvangplek voor besmette asielzoekers
  PREMIUM
  VIDEO

  Park Den Alerdinck in Laag Zuthem blijft tot eind 2021 opvangplek voor besmette asielzoe­kers

  De opvang van met corona besmette asielzoekers in Laag Zuthem wordt verlengd. Op Park Den Alerdinck worden sinds november besmette asielzoekers opgevangen. De afspraak was om dat tot en met juni van dit jaar te doen, maar de gemeente Raalte besluit, in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), om dat te verlengen tot 1 december 2021. ,,Het fijn om een uitwijklocatie te hebben, waardoor we het virus kunnen indammen’’, zegt COA-woordvoerder Alet Bouwmeester.
 1. De Stentor Week Update | Steekpartij Zwolle en GA Eagles promoveert
  Play
  VIDEO

  De Stentor Week Update | Steekpar­tij Zwolle en GA Eagles promoveert

  16 mei
 2. Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’
  Play

  Mikos Gouka: ‘Applaus haalde angel eruit’

Salland