De aanrijding vond plaats op de overweg in Mariënheem.
Volledig scherm
De aanrijding vond plaats op de overweg in Mariënheem. © Jan Willem Kleinhorstman / News United

Geen treinen tussen Raalte en Nijverdal na aanrijding op het spoor: N35 dicht

Vanwege een aanrijding op het spoor rijden er geen treinen tussen Raalte en Nijverdal. Dat meldt ProRail. De aanrijding vond plaats op een overgang in Mariënheem. De NS verwacht dat de stremming nog tot 21.00 uur duurt.

Het incident op de Nijverdalseweg (N35) werd rond 17.45 uur gemeld. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Het treinverkeer ligt vanwege de aanrijding stil. Er worden bussen ingezet tussen Raalte en Nijverdal. De extra reistijd bedraagt een half uur. 

N35

Ook verkeer op de N35 ondervindt hinder van de situatie. De spoorbomen bleven na het incident naar beneden. Het verkeer van Mariënheem naar Haarle werd over de parallelweg tussen de gesloten spoorbomen geleid. Verkeer de andere kant zigzagde via de N35 het spoor over.

Rijkswaterstaat meldde even na 19.00 uur dat de N35 in beide richtingen is afgesloten. Er is een omleidingsroute ingesteld.

 1. Voorvechter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico verspreiding coronavirus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’
  PREMIUM

  Voorvech­ter Lyon (43) uit Nieuw Heeten maakt zich zorgen over risico versprei­ding coronavi­rus bij nertsen: ‘Onze sector heeft het al zo moeilijk’

  Nertsenfokkers maken zich wel degelijk zorgen over het risico op verspreiding van het coronavirus rondom hun bedrijven. Dat zegt Lyon Hutten uit Nieuw Heeten, die tot voor kort nog duizenden nertsen hield. Minister Carola Schouten stelde vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog dat het risico ‘verwaarloosbaar’ is. Hutten: ,,Daar zijn we het niet mee eens.’’
 2. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
  PREMIUM

  Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

  Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland