De rondweg in Marienheem komt er nadat de minister besluit om geld te investeren in de Rijksweg N35. Plaatselijk Belang is hier heel blij mee.
Volledig scherm
PREMIUM
De rondweg in Marienheem komt er nadat de minister besluit om geld te investeren in de Rijksweg N35. Plaatselijk Belang is hier heel blij mee. © Lenneke Lingmont

Geplande maatregelen N35 deels op de schop: géén nieuwe kruisingen in Mariënheem, hoop voor Haarle

Er wordt momenteel druk gesleuteld aan verkeersmaatregelen op de N35 die al lang in kannen en kruiken leken. Geschuif met potjes geld en onderzoek naar kosteneffectiviteit van bepaalde maatregelen zorgen ervoor dat de plannen voor met name Mariënheem er wezenlijk anders uit gaan zien. Zo komen er misschien wel verkeerslichten, in plaats van de geplande ‘bajonetkruisingen’. En met het geld dat hiermee wordt bespaard, lijkt een oplossing voor het veiligheidsprobleem in Haarle dichterbij. 

0 reacties

 1. Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boetelerveld
  PREMIUM

  Sallandse boeren ‘zetten toon voor Nederland’ en gaan 17 hectare natuur beheren bij Boeteler­veld

  Aan de rand van het Boetelerveld in Mariënheem zorgen vier boerenbedrijven voor een unicum in Overijssel. De families Besten, Heuven, Nij Bijvank en Wallink hebben samen met de provincie hun handtekening gezet onder een intentieverklaring waarmee zij het beheer van een stuk natuur ten noorden van het Boetelerveld in handen krijgen en de komende jaren gaan beheren. ,,Van deze verbinding met de natuur kunnen wij boeren leren’’, zegt Peter Besten.
 2. Prinses Beatrix bezoekt kleurrijk tuinfestival in Laag-Zuthem: ‘Hoop dat mijn bloemen in paleis komen’
  PREMIUM
  met video

  Prinses Beatrix bezoekt kleurrijk tuinfesti­val in Laag-Zuthem: ‘Hoop dat mijn bloemen in paleis komen’

  Hoog bezoek bij tuinfestival Gardenista in Laag-Zuthem. Daar nam vanmiddag prinses Beatrix een kijkje ter ere van het 150-jarige jubileum van tuinvereniging Groei & Bloei, dat het festival organiseert. De 84-jarige prinses is beschermvrouw van de vereniging en ging in Laag-Zuthem in gesprek met enkele nerveuze tuinders. ,,Ik heb van tevoren wel even een paar keer geoefend wat ik wilde zeggen.”

Salland