Ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Nicolaaskerk in Heino loopt de katholieke pastor Gerard Noordink in 2017 mee in een kerkelijke modeshow. Hier draagt hij domineeskledij.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter gelegenheid van de viering van 150 jaar Nicolaaskerk in Heino loopt de katholieke pastor Gerard Noordink in 2017 mee in een kerkelijke modeshow. Hier draagt hij domineeskledij. © Gerard Vrakking

Gerard Noordink veertig jaar pastor in Salland en Vechtdal: feest en afscheid in september

Gerard Noordink is veertig jaar actief als pastor in de rooms-katholieke kerk. Vanwege de vakantietijd is daar zaterdag op sobere wijze bij stilgestaan. Maar op 27 september wordt deze mijlpaal wel uitgebreid gevierd met een eucharistieviering in de kerk Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming in Heino, voor zo ver de coronamaatregelen dat dan mogelijk maken. Dat is dan meteen ook zijn afscheidsmis.

  1. Middelbare scholen gaan weer open, noodplannen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzekerheid’
    PREMIUM

    Middelbare scholen gaan weer open, noodplan­nen liggen klaar voor als het misgaat: ‘Er is ook angst en onzeker­heid’

    De tijd van thuisonderwijs is voorbij: vanaf maandag stromen klassen van middelbare scholen in de regio noord weer vol met leerlingen. Onderwijs in corona-tijd: in grotere lokalen met spatschermen en gangen vol desinfectiepalen en looproutes. Leraren met lichte klachten kunnen inbellen en de noodplannen voor bij een tweede coronagolf liggen al in de kast.

Salland