De Albert Heijn in Heino start maandag met een plakplaatjesactie met allemaal foto's van de historie van het dorp. Supermarkteigenaar Kim van de Worp is dolenthousiast over het plakboek.
Volledig scherm
PREMIUM
De Albert Heijn in Heino start maandag met een plakplaatjesactie met allemaal foto's van de historie van het dorp. Supermarkteigenaar Kim van de Worp is dolenthousiast over het plakboek. © Frans Paalman

Geschiedenisplaatjes sparen in Heino al succes voordat het begonnen is: ‘Ik kan al een tweede druk bestellen’

Nog voordat de actie is gestart, is het geschiedenisplakboek ‘Beleef Heino’ al een collector’s item. Vanaf maandag kunnen Heinoërs bij de Albert Heijn van Kim van de Worp plaatjes van de dorpsgeschiedenis sparen. De supermarkteigenaar is enthousiast, en hij is niet de enige: ,,Ook van buiten Heino willen mensen het boek hebben. Ik denk al aan bijdrukken.’’

 1. Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’
  PREMIUM

  Sallandse zwevers voelen zich al 50 jaar zo vrij als een vogel: ‘De passie voor vliegen maakt iedereen gelijk’

  Aeroclub Salland bestaat dit jaar een halve eeuw. De 200 leden vormen eerder een hechte gemeenschap dan een vereniging. Vanaf het voorjaar tot en met de late zomer wonen er zweefvliegers uit het hele land praktisch op het verenigingsterrein in Lemelerveld. ,,Het is een club van alle rangen en standen, maar met een gezamenlijke passie: vliegen’’, zegt Henry van Ommen, die al 48 jaar lid is.
 2. Broedgebied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’
  PREMIUM

  Broedge­bied Sallandse Heuvelrug voor tweede jaar op rij weken eerder afgesloten: ‘Gevolg van het klimaat’

  Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben het broedgebied in Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug afgesloten. Normaal gesproken zou het Sallandse natuurgebied op 15 maart dicht gaan voor bezoekers, maar vanwege het vroege begin van het broedseizoen heeft de natuur eerder rust nodig, stellen de organisaties. Het is het tweede jaar op rij dat het gebied eerder op slot gaat.
 1. Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'
  Play

  Meghan in interview met Oprah: 'Ik wilde niet meer leven'

 2. Grote brand in de binnenstad van Kampen
  Play

  Grote brand in de binnenstad van Kampen

Salland