Gewonde bij ernstig ongeluk op N35 bij Raalte, weg weer open

Update & Video'sBij een ernstig ongeluk op de N35 bij Raalte is vanmiddag een gewonde gevallen. De weg werd vanwege het ongeval in beide richtingen bijna twee uur lang afgesloten. Inmiddels is de weg weer vrij.

 1. Heinose fietsfanaat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische partnerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’
  PREMIUM

  Heinose fietsfa­naat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische part­nerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’

  Worden de banden tussen Heino en de voormalige Belgische partnerstad Keerbergen weer aangetrokken? Als het aan Heinoër Flip Jonkman (74) ligt wel. Hij stond veertig jaar geleden aan de wieg van de fietstocht Heino-Keerbergen-Heino. Een gemoedelijke ‘wielerklassieker-in-het-klein’. Jonkman heeft een Belgische medestander: een gemeenteraadslid uit Keerbergen wil de samenwerking tussen de beide plaatsen - die in 2002 eindigde - nieuw leven inblazen.
 1. Pompdagen Heino wordt eenmalig Heinoos Weide Festival: ‘Een soort tentfeest met hopelijk kermis’
  PREMIUM

  Pompdagen Heino wordt eenmalig Heinoos Weide Festival: ‘Een soort tentfeest met hopelijk kermis’

  Geen afgeladen volle dorpskern in Heino dit jaar, maar een meerdaags 'tentfeest’ op de kerkweide aan de rand van het dorp. De jaarlijkse Pompdagen worden voor een keer ingeruild voor het Heinoos Weide Festival. Op een afgesloten terrein kunnen de inwoners van Heino midden augustus meerdere dagen achter elkaar feesten. ,,Er staan nog veel vraagstukken open, maar dat we gaan feesten half augustus staat vast’’, zegt Pompdagen-voorzitter Gerben Korten.
 2. Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alternatief is niet een zitfeest op anderhalve meter’
  PREMIUM

  Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alterna­tief is niet een zitfeest op anderhalve meter’

  Het Heinoos Weide Festival moest als alternatief dienen voor de Pompdagen in Heino. Een meerdaags tentfeest op een afgesloten terrein, waarbij je alleen binnenkomt met een toegangsbewijs. Dat feest gaat niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid ziet de organisatie achter het festival zich genoodzaakt de stekker uit het alternatieve feest te trekken. ,,Alles optellend is het niet te doen. En dan heb ik het nog niet eens over financiële risico’s’’, zegt voorzitter Gerben Korten.

Salland