Volledig scherm

Goudhaentje Raalte 'gaat lokaal'

RAALTE - Bij de komende nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte is het 'Goudhaentje 2016' teruggebracht naar een 'lokale prijs'.

Begin dit jaar werd Multifunctionele Accommodatie (MFA) De Belte nog uitgeroepen tot Goudhaentje. Met dit 'bijzonder voorbeeld van samenwerking' had Stichting Sport en Cultuur Nieuw Heeten de gemeente Raalte volgens de jury 'landelijk op een bijzondere en positieve manier op de kaart gezet'.

Inwonersparticipatie
Volgens burgemeester Martijn Dadema zijn er in Raalte veel vernieuwende initiatieven die breed gedragen worden door de lokale samenleving en aansluiten bij inwonersparticipatie. ,,Een plezierige samenleving maken we samen en dus kiezen we voor een prijs die ook echt met beide benen in de Raalter samenleving staat.''

1000 euro
De winnaar van het Goudhaentje 2016 ontvangt een cheque ter waarde van 1000 euro voor de verdere ontwikkeling van het initiatief, en een bokaal die nieuw ontworpen is door een lokale kunstenaar. Een initiatief nomineren voor 'Goudhaentje 2016' kan uiterlijk 4 december met een speciaal nominatieformulier via https://www.raalte.nl/goudhaentje-2016 .

Criteria
Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema nomineert uit alle inzendingen drie initiatieven voor het Goudhaentje 2016. Aan deze criteria moeten de inzendingen voldoen:
- Een vernieuwend initiatief vanuit de Raalter samenleving. Dit kan op ieder gebied zijn: cultuur, sport, welzijn, economie, veiligheid, openbare ruimte en zo voorts.
- Het initiatief hoeft niet nieuw te zijn. Wel moet het in aantoonbare ontwikkeling en liefst doorlopend zijn. Het is dus geen eenmalig initiatief.
- Het initiatief past in de gedachte van inwonersparticipatie.
- De winnaar is bereid in de loop van het jaar 'met trots' de verder ontwikkeling van het waardevolle initiatief te laten zien.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland