Gemeenteraadslid in Raalte en pensionado Ben Nijboer organiseert een Zomerprogramma Gemeentepolitiek voor Raaltenaren (archieffoto).
Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenteraadslid in Raalte en pensionado Ben Nijboer organiseert een Zomerprogramma Gemeentepolitiek voor Raaltenaren (archieffoto). © Frans Paalman

Grasduinen in de lokale politiek: Zomerprogramma Raalte levert soms nieuwe politici op, maar zeker niet altijd voor de eigen partij

Hoe werkt het toch allemaal in de lokale politiek? Raaltenaren kunnen zich deze zomer verdiepen in de politieke kant van bijvoorbeeld de gemeentekas, de besluiten over de N35 of de woonkansen. Lokale partij Burgerbelangen Raalte biedt namelijk vanaf 12 mei een Zomerprogramma, met acht thema’s. Het is nadrukkelijk géén partijpolitiek programma, zegt organisator Ben Nijboer.

 1. Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhetenseweg (tijdelijk) afsluiten
  PREMIUM

  Advies na extern onderzoek duidelijk: gemeente Raalte moet Schoonhe­ten­se­weg (tijdelijk) afsluiten

  De gemeente Raalte heeft vorige week het plan gepresenteerd om miljoenen te investeren in de Schoonhetenseweg en de Portlanderdijk. Daarmee zou onder meer het asfalt verbeteren en wordt het onaangenaam om deze wegen te gebruiken als afsnijroute. Omwonenden, die de investering niet vertrouwden, hebben een extern onderzoeksbureau uit Den Haag in de arm genomen. En dat bureau adviseert: onderzoek het inzetten van een barrière of afsluiting van de weg.
 2. Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolgebouwen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’
  PREMIUM

  Veel hobbels te gaan tot een definitief plan voor schoolge­bou­wen Raalte: ‘Voor de zomer redden we niet’

  Een definitief plan voor alle schoolgebouwen in de gemeente Raalte zal er voor de zomervakantie zeker nog niet zijn. Er liggen nog veel obstakels op de weg voor het huisvestingsplan voor het onderwijs dat al maanden wordt besproken door de gemeente en schoolbesturen Mijnplein en De Mare. Er moet namelijk in elke kern een schoolgebouw behouden blijven. Aan dat streven hangt een flink prijskaartje.

Salland